Zichtbaar Zijn als Schrijver Starterskit

De ene schrijver die ik spreek, wil zichtbaar zijn, maar weet niet hoe. De andere schrijver moet zichtbaar zijn van zichzelf, maar weet eigenlijk niet waarom of waarvoor. Terwijl weer een ander gewoon lekker onzichtbaar wil blijven; wat is daar eigenlijk mis mee? 

In deze Zichtbaar Zijn Starterskit voor Schrijvers komt het allemaal aan bod: je expertstatus claimen, de Customer Journey van jouw klant, SEO en Contentmarketing. Gedurende vijf weken volg je online trainingen, webinars en je werkt een werkboek barstend van de theorie door. Daarnaast ontvang je wekelijks extra Zichtbaar Zijn opdrachten zodat je ook meteen concreet aan de slag gaat. Alles wat je leert, is meteen ook bruikbaar voor je klantwerk.

Jij wilt…

 • … weten waarom dat ‘zichtbaar zijn’ zo belangrijk wordt gemaakt,
 • … onderzoeken of het mogelijk is om als onzichtbare schrijver succesvol te zijn,
 • … heel veel slimme ideeën, concrete tips & tricks op doen om met plezier en gemak je zichtbaarheid te vergroten. Vanuit authenticiteit en met behulp van menselijke marketing.
 • … weten wat zichtbaar zijn inhoudt; moet je dan iedere dag met je hoofd voor de camera? De ene na de andere blog (met waarschijnlijk schrijftips of zo?) gaan uitpoepen? Je voortaan druk maken om likes, shares, engagement en dat soort taal?
 • … als schrijver vertrouwd raken met de basis, het nut en de toepassing van SEO, contentmarketing, een contentstrategie en Duurzame Content (omdat het zo geweldig is om deze tools in te zetten voor de groei van jouw Schrijfbusiness vanuit de inhoud 😀).
 • … inzicht krijgen in de Customer Journey van jouw (potentiële) klant. Hoe zit dat in elkaar? Waar moet je dus aan denken? Hoe stem je je content daar op af? 

De Zichtbaar Zijn als Schrijver Starterskit bestaat uit:

Training 1: Waarom wil ik zichtbaar zijn? En hoe doe ik dat?
Ik deel mijn werkboek (40+ pagina’s) barstend van de theorie met je om zichtbaar en dé relevante keuze voor jouw (potentiële) klanten te worden. Je leert hoe je jouw bedrijf verandert van Best Bewaarde Geheim in de Vanzelfsprekende Keuze binnen jouw niche.

Wat: werkboek vol theorie

Training 2: Jij & De Reis van je Klant
In deze training leer je stilstaan bij wat je wilt bereiken met je tekst. Ook ontdek je waarom je mee wilt reizen met je lezer (de Customer Journey) en hoe je dat doet.
Bovendien onthul ik de geheimen van het schrijven van sterke call-to-actions; heel belangrijk want zichtbaar zijn is geen doel op zich. We denken verder dan dat.

Wat: online training

Training 3: SEO
In deze training volg je mijn webinar over SEO. Daarnaast vertel ik je in de online training waarom en hoe je goede SEO-titels en meta-descriptions schrijft. Je onderzoekt de kracht van goed geformuleerde en goed opgemaakte hyperlinks en ik leer je de longtail zoeker waarderen. Want deze bezoeker wil je op je site!

Wat: webinar & online training

Training 4: Contentmarketing
In deze webinar vertel je alles over het waarom, hoe en wat van contentmarketing; dé heilige graal wanneer je authentiek en via menselijke marketing zichtbaar wil zijn. In de BONUS training ontvang je de slides van deze webinar.

Wat: webinar

Training 5: Jouw Contentformat & Duurzame Contentmarketing
In deze training werk je toe naar passende contentformats waarmee je efficiënt zichtbaar kunt zijn. Ik deel kenmerken van sterke contentformats. Omdat ik wil dat jij meer bereikt in minder tijd en met minder moeite duiken we in het maken van Duurzame Content; plezier en gemak staan voorop wanneer je eenmaal weet hoe je Duurzame Content voor diverse media kunt creëren. Ga ik je leren dus.

Wat: online training

Wekelijkse opdrachten
De eerste vijf weken ontvang je steeds een extra Zichtbaar Zijn als Schrijver opdracht om die week mee aan de slag te gaan. Want het aanschaffen van deze starterskit is de makkelijke stap. Daarna gaat het echte werken aan je (on)zichtbaarheid beginnen. Daar help ik je bij met liefdevolle schopjes onder je bureaustoel.

Wat: extra opdrachten

Is dit iets voor mij? Deze Starterskit is voor jou als je:

 • Zelf de koers van je bedrijf wilt kunnen bepalen. Je wilt niet langer doen wat op je pad komt, maar zelf sturen richting jouw einddoel; die droom waardoor je ooit voor jezelf begonnen bent.
 • Consistent en pro-actief kansen wilt kunnen creëren. Je wilt niet meer afhankelijk zijn van via-via of leuren & sleuren opdrachten. Je wilt werken met klanten die jou benaderen omdat ze zien wat je waard bent.
 • Wil stoppen met op-goed-geluk marketing, lege marketing en geschreeuw voor aandacht. Deze Starterskit is ook voor jou wanneer je niet langer korting op korting, bonus op bonus of lokkertje op lokkertje wil laaien omdat – laten we eerlijk zijn – toch niemand daarop reageert, behalve de gratis graaiers.
 • Zichtbaarheid wil creëren door eigenheid omdat je jouw verhaal, missie en expertise via kwalitatieve, consistente copy & content durft te gaan delen. Dat delen wil je gestructureerd en weldoordacht doen. Je bent klaar met zelf aanmodderen en met losse flodders schieten.
 • Wil groeien vanuit de inhoud. Daarvoor leer je in deze Starterskit hoe SEO, Contentmarketing en afstemmen op de Customer Journey van jouw (potentiële) klanten jou helpen om zinvol zichtbaar te zijn.
 • Bang bent voor zichtbaarheid. Want ‘dan moet je álles van jezelf laten zien en altijd bereikbaar en beschikbaar zijn’. Echt niet. Ik leer je hoe je zichtbaarheid slim & strategisch aanpakt. Waardoor je juist méér tijd overhoudt voor het échte leven, waar de boeken roepen en de koeien loeien.
 • Wilt gaan staan voor jouw toegevoegde waarde als tekstprofessional.⁠
 • Marketingmoe bent en liever onzichtbaar wegkruipt. Want iedereen en al die andere schrijvers roepen al zo hard. Ik leer je dit omdraaien. ⁠
 • Je niet alleen voor jezelf, maar ook voor je klanten wil verdiepen in de fases van de Customer Journey, CTA’s, SEO, Contentmarketing en alles wat daarbij komt kijken. Zo verdien je je investering dubbel terug laughing

Dan is deze Zichtbaar Zijn als Schrijver Starterskit precies wat je nodig hebt. Zonder poespas gaan we zorgen voor structureel resultaat vanuit de inhoud: weten wat de dynamiek achter zichtbaar zijn inhoudt en snappen hoe je dit als schrijver strategisch inzet. Let’s go!

Waarom ben ik de juiste persoon om je dit te leren?

De afgelopen tien jaar groeide ik van (freelance) tekstschrijver tot contentmarketeer, teksttrainer en (online) ondernemer. Voordat ik als freelancer begon, werkte ik bij een groot tekstbureau waar ik de zakelijke kneepjes van het vak leerde. Die kennis is enorm waardevol gebleken.

Nu ik als online ondernemer zinvol zichtbaar ben, werk ik zo’n 24 uur per week, volledig locatieonafhankelijk en verdien daarmee minimaal 5k per maand. Beide getallen zijn hoog genoeg voor mij. Als andere uiterste had ik de eerste vier jaar van mijn ondernemerschap geen website, geen nieuwsbrief, geen social media, geen sales funnel, geen blog, geen contentstrategie en op mijn visitekaartje na niet eens een weggever.

Omdat ik dat – als avontuurlijke en gevoelige introvert – helemaal niet wilde. Ik deed de opdrachten die ik had liggen, keek wat er binnen kwam en kon daar dankzij mijn grote netwerk en de kwaliteit die ik altijd lever, prima van leven.

Totdat ik meer wilde.
Ik wilde weer uitgedaagd worden.
Ik wilde iets in de wereld zetten.

En daarvoor moest ik de juiste klanten op het juiste moment en op de juiste manier weten te bereiken. Tijd om mijn kennis van content en menselijke marketing op mezelf los te laten en zinvol zichtbaar te worden, vanuit de inhoud. Niet vanuit ego.

Herken je dat gevoel van je schrijfbusiness naar een volgend niveau willen tillen? En voel je dat je (on)zichtbaar zijn je daarin belemmert? Dan ga ik heel graag samen met jou aan de slag! De afgelopen jaren zetten al vele schrijvers succesvol de stap naar zelfstandigheid via mijn trainingen, workshops, coaching, stages of samenwerkingen. Anderen hielp ik om hun al lopende schrijfbusiness slimmer in te richten zodat zij met minder hard werken, meer waarde toevoegen. Deze ervaring plus mijn kennis van marketing en schrijven maakt mij de juiste persoon om ook jou hierbij te helpen.

 

 

Voor deze klanten werk(te) ik als schrijver:

Reviews

“Je hebt een rustige manier van uitleg geven, je praat niet te snel, dus het is heerlijk om te volgen en naar je te luisteren!”

Renske Berkmoes

Taalhoed

“Precies de info en bijpassende opdrachten die iemand helpen een betere schrijver te worden.”

Marlies Fennema

Fennema Letters&Zo

“Tot nu toe vind ik de cursus erg interessant en heb ik veel nieuwe dingen geleerd. Ik ben enthousiast! Ben benieuwd naar de verdere modules!”

Janine

Leefjemee

“Kennis genoeg! Fijn om naar te luisteren.”

Marieke Schippers

Hide or seek

“Rachel gaat in haar training zo helder en to-the-point te werk, dat je in een mum van tijd zelf aan de slag kunt. En het ‘technisch’ ook nog begrijpt. In de training kwam precies datgene aan bod waar behoefte aan was. Een absolute aanrader!”

Sandra

Lindenberg

Waarom ik je beter wil leren omgaan met je (on)zichtbaarheid:

Ik zie te veel verzuipende schrijvers die te bang, te onwetend of te bescheiden zijn om met een stevige schoolslag (of borstcrawl) naar de overkant te zwemmen. Terwijl daar vele, fijne klanten op hen staan te wachten. Waag die sprong! Als ze niet weten dat jij er bent, kunnen ze ook niet voor je kiezen.

Wanneer jij als tekstprofessional investeert in zichtbaar zijn via het consistent verspreiden van kwalitatieve content kun je doorgroeien. Omdat je zichtbaar bent onder (potentiële) klanten met een klaar-om-te-kopen mindset. Daarbij sta jij aan het roer van jouw onderneming; jij bepaalt welke koers je vaart. Dankzij de consistente stroom aan klanten en uitdagende opdrachten die je hiermee genereert, kun je afrekenen met de ‘blij zijn met alles wat op mijn pad komt’ mentaliteit die je klein houdt. Bah, weg ermee!

Tel daarbij op dat je dankzij je zichtbaarheid ook nog eens groeit vanuit jouw inhoud – niet vanuit ego – en de rekensom is simpel: aan de slag met die hap! Ik ontwikkelde mijn Zichtbaar Zijn als Schrijver Starterskit speciaal voor jou. Doe er dus vooral je voordeel mee.

De starterskit

€ 175,-

 • 5 online trainingen
 • 2 webinars
 • Werkboek barstend van de theorie
  (40+ pagina’s)
 • Wekelijkse extra Zichtbaar Zijn als Schrijver opdrachten
 • BONUS materiaal
  1. Slides Webinar SEO
  2. Slides Webinar Contentmarketing
  3. Contentmappen Template
  4. Leeslijst

Reviews

“Iedere les is kort en bondig geschreven wat ik fijn vind lezen. Fijn ook om met een intro-filmpje te beginnen waarin jij al je kennis deelt. Zo weet je meteen waar het over gaat.“

Nicole Mathijssen

Travel Happiness

“Veel geleerd over schrijven, schrappen, zinnen, woordgebruik (en het weglaten van uitroeptekens).”

Janine

Leefjemee

FAQ

Wanneer kan ik starten met deze starterskit?

Je kunt op ieder moment met deze starterskit beginnen. Direct na je aankoop ontvang je een mail met jouw inloggegevens. Daarmee krijg je toegang tot de online leeromgeving en: voilà! Jouw tijd als onzichtbare-schim-achter-het-scherm is voorbij. Welkom bij de club van zichtbare schrijvers die zelf hun koers bepalen.

Hoe lang houd ik toegang tot deze starterskit?

Je houdt 90 dagen na aankoop toegang tot deze starterskit. Deze limiet is bedoeld als stok achter de deur; het aanschaffen van de starterkit is namelijk de makkelijkste stap. Daarna begint het echte werk pas en ik wil ook echt dat je dat werk doet. De eerste vijf weken begeleid ik je daarbij via de mails die je ontvangt. Blok dus meteen na je aankoop een wekelijks moment in je agenda om aan je zichtbaarheid te werken. Dan gaan we samen concrete stappen zetten.

Wat is het verschil tussen deze starterskit en je overige aanbod?

In deze starterskit leggen we de basis voor alles omtrent zichtbaar zijn. In mijn ogen een verplicht onderdeel voor iedere schrijver die zichzelf in de markt wil zetten en die zijn klanten daarover wil kunnen adviseren. 

Ik heb in deze starterskit al mijn praktische kennis van (on)zichtbaarheid gebundeld op basis van mijn 10+ jaar ervaring als schrijver, contentmarketeer en (online) ondernemer. Ik ben erg blij met het resultaat omdat ik echt denk dat je als schrijver deze basis moet beheersen, voor jezelf en voor je klanten. Daarom bied ik dit aan.
Zichtbaar zijn in praktische vorm (bewust, want veel) is geen onderdeel van mijn Textpert Traject, waarin we ingaan op alles dat je voor jouw schrijfbusiness of -baan achter de schermen op orde wilt hebben om professioneel voor de dag te komen, of de cursus Jouw Merkverhaal & Missie, waarin we naar binnen keren om naar boven te halen wat jouw verhaal en jouw missie zijn.
Deze starterskit ontwikkelde ik als aanvulling op het traject of de cursus. Maar je kunt deze starterskit juist ook los volgen. We behandelen in deze starterskit de praktische aspecten van zichtbaar zijn.
Tijdens deze Zichtbaar Zijn als Schrijver Starterskit duiken we in:
 1. Jezelf profileren als expert: waarom zou je? En hoe doe je dat dan efficiënt?
 2. De Customer Journey: wat is dat ook alweer? Wat moet je ermee? En hoe stem je jouw content daarop af?
 3. SEO: wat houdt dit in? Hoe benut je de kracht ervan als schrijver?
 4. Contentmarketing: waarom wil je deze slimme & strategische manier van zinvolle content creëren begrijpen en benutten, voor jezelf en voor je klanten?
 5. Contentformats en Duurzame Content.

R