Vrijdenkerij traject

Na mijn Vrijdenkerij Traject laat jij je niet langer leiden (of lijden) door oude patronen, belemmerende overtuigingen, onzekerheden, twijfel, narrow-minded mensen, goed fatsoen, ego en kleinmakerij. In plaats daarvan pak je weer de leiding over jouw leven, jouw koers, jouw avontuur en dat wat je wil doen hier op aarde.

– Start juni 2024 –

De kracht van vragen, bevragen en doorvragen

Van uitvluchten naar inzichten

Vastgedacht, vastgelopen, gestrand als pionier of avonturier? That sucks! Lang tegen de stroom in gezwommen, maar nu de puf kwijt om slagen te maken? Of lig je juist hyperactief, happend naar lucht, spetterend zonder heldere koers in het water? 

Dan ga ik graag samen aan de slag. In mijn Vrijdenkerij Traject gaan we zeven weken lang wandelen, creëren, praten, mediteren, voelen, vragen stellen, nadenken, heksen, vast ook huilen en heel veel lachen. 

Ik bevraag alles wat bovenkomt. Of juist niet. Dan kiezen we de stilte als bondgenoot om dat wat er is er gewoon te laten zijn (het is er toch al). Ik gebruik filosofie, creativiteit, hekserij en humor om jouw eigen wijsheid en weten weer te laten stromen.

Welke route we ook kiezen: er is geen ruimte voor bullshit. Geen uitvluchten. Wel inzichten. Helderheid. Een nieuwe manier van kijken naar jou.

Jij verlaat dit traject met een dikke boost zelfvertrouwen, het gevoel van écht he-le-maal onbevangen jezelf mogen, kunnen en durven zijn. Je weet weer wat je te doen staat en gaat genieten van het avonturieren en het pionieren met meer lol, levenslust, liefde en lef. 

 

Wat gaan we doen?

In mijn Vrijdenkerij Traject gaan we samen op zoek naar jouw antwoorden op de vragen: wie ben ik achter alles wat ik geworden bent? Waar wil ik naartoe? Wat wil ik wel en wat niet meer? Zeven weken lang staan we stil bij jou: wie wil je zijn? Wat zijn je verlangens, dromen, doelen? Wat heb je daarvoor nodig? Wat wil je vergroten? Wat wil je loslaten? En hoe doe je dat? Tijdens onze zeven weken samen maak jij meer ruimte in je leven voor jezelf, je menselijkheid, je nieuwsgierigheid, creativiteit, denkkracht, plezier en verwondering. En misschien, héél misschien (vrijwel zeker) ervaar je zelfs wel een vleugje menselijke magie.

– 2 plekken per maand –

De volledige opzet van het traject bespreken we tijdens jouw vraag me vrij sessie. Want jawel: er is nog véél meer dan dat ik hier toelicht.

Week 1: Wie ben ik?
Duur: 4 uur
Wat: meditatie, wandeling, 1-op-1 sessie

Deze week kijken we kritisch en liefdevol naar de constructies en verhalen die jij rondom en als jezelf hebt opgebouwd. We kijken ook naar je schaduwkanten (spannend! en zo leerzaam), triggers, jouw ego-construct en menselijk zijn. Oh, en we ontdekken de kracht van stilte…

Voorafgaand aan onze sessie – die deze week 2 uur duurt – volg je een meditatie over veiligheid, zelfvertrouwen en hier op aarde zijn. Je maakt ook een wandeling waarin je je via filosofische en praktische opdrachten met de natuur in jezelf en om je heen verbindt. 

Week 2: levenslust & creativiteit
Duur: 3 uur
Wat: meditatie, wandeling, creatieve opdracht

Deze week volg je een speciaal voor jou opgenomen meditatie over levenslust en creativiteit. Je maakt opnieuw een wandeling in het wild waar je via filosofische en praktische opdrachten je eigen levenslust en creativiteit leert aanspreken en aanwakkeren. Daarna ligt er een creatieve opdracht op je te wachten.

Week 3: wat wil ik?
Duur: 3 uur
wat: meditatie, wandeling, 1-op-1 sessie

In week 3 zijn we aangekomen bij jouw verlangens. Wat wil jij ten diepste eigenlijk (stiekem) hééél graag?

Voorafgaand aan onze sessie volg je weer een meditatie, deze keer over jouw eigenheid en eigen-wijsheid. Maar ook over je verbinden met de ander. Je maakt ook weer een wandeling met filosofische opdracht die je laat nadenken over verlangens.

Week 4: ik voel, ik voel, wat jij niet voelt
Duur: 3 uur
Wat: meditatie, wandeling, creatieve opdracht

We staan in week 4 stil bij jouw hart. Dat unieke stukje zelf dat we vaak veel te snel overrulen met onze grote hoofden. Niet nu! We gaan aan de slag met alles wat jij op dit moment op je hart hebt.

Je volgt een meditatie over verbinding maken met en leven vanuit je hart. Tijdens de wandeling ga je voelen met behulp van een bijzondere bondgenoot. In de creatieve opdracht verwerk je je inzichten van deze week.

week 5: wat heb ik nodig?
Duur: 3 uur
Wat: meditatie, wandeling, 1-op-1 sessie

Deze week gaan we al dat gevoel, gedenk en gepraat van de afgelopen maand concreet maken. We hebben alles wat we tegenkwamen doorgespit, gewikt, gewogen, erkend of verworpen. Je hebt gezien, gelachen, gehuild, bent boos, verbaasd, euforisch of wat dan ook geweest. Tijd om te kijken naar hoe je jouw inzichten in de wereld wil zetten.

De meditatie van deze week gaat over het samen laten gaan van voelen, denken en jezelf uitspreken. Wandelend door de natuur kijk je via de filosofische en praktische opdrachten naar het hier, het nu en de toekomst.

week 6: en nu?
Duur: 3 uur
Wat: meditatie, wandeling, creatieve opdracht

Tijd om bezieling toe te voegen aan het plan van aanpak dat we in week 5 gemaakt hebben. Want zonder die bezieling blijft dat als een levenloos iets ergens liggen. En dat is zonde van jouw potentieel!

Je ontdekt hoe je jezelf in de wereld zet op een manier die helemaal in het nu bij jou past. Geen geforceerd gedoe. Gewoon jij. Je volgt opnieuw een meditatie, deze keer over het opdoen van inzicht, je verbeelding gebruiken, intuïtie en innerlijke wijsheid. 

week 7: waar heb je nu behoefte aan?
duur: 1 uur
wat: 1-op-1 sessie

Deze week is je joker. Je BONUS-week. Alle andere sessies plannen we voor aanvang van onze samenwerking in. Deze sessie niet. Deze hou jij in je broekzak totdat je voelt: nu. Nu loop ik vast, heb ik vragen, wil ik bevraagd worden, voel ik onrust, wat dan ook. Tijdens onze sessie gaan we daar – zoals we inmiddels samen gewend zijn – tot in detail naar kijken zodat jij weer verder kunt.

Testimonials

Over eerdere trajecten zeiden deelnemers:

Ik vond het heel spannend om zoveel geld te investeren, maar vond het elke cent waard. Ik leerde dat ik beter ben dan ik dacht, meer waard ben dan ik dacht en dat geeft zoveel rust.’

emma clark

‘Ik ben een stuk zelfverzekerder geworden over wat ik kan en hoe ik dat kan uiten naar de buitenwereld. Het in gesprek gaan met Rachel om je eigen struggles te bespreken werkt goed. Vaak zit het antwoord al in je, maar heb je iemand nodig om dat antwoord eruit te trekken. Rachel geeft goede tips en stelt kritische vragen.’

lars meijer

‘In dit traject heb ik meer geleerd dan dat ik ooit zelf had kunnen ontdekken. De inhoud is ijzersterk en erg compleet. Daarnaast is het ook super praktisch en kun je met veel dingen meteen aan de slag.’

Jeanine van Brummen

‘Ik had direct een heel prettig gevoel bij Rachel, maar ik had niet verwacht dat ze me zoveel zelfinzicht zou geven. Door veel door te vragen wist ze me richting allerlei aha-momenten te sturen.’

Irene van der Linden

‘Super leerrijk. Niks op de vlakte, gelijk het diepe in! Rachel zet je met haar rake vragen aan het denken over je bedrijf en jezelf. Want het een hangt natuurlijk samen met het ander. Zo krijg je inzicht na inzicht. Dankjewel Rachel!’ 

Reitske Bosschem

‘Ik voelde dat ik meer in mijn mars had, maar zoals ik bij de start mijn bedrijf had ingericht lukte het niet om het maximale uit mezelf en mijn onderneming te halen. Ik wilde mijn bedrijf niet alleen draaiende houden maar ook echt laten groeien. Ik heb tijdens mijn samenwerking met Rachel zoveel geleerd dat het lastig is om dat samen te vatten. Over het algemeen heb ik nu een beter idee van welke kant ik op wil en hoe ik daar kom. Ik weet nu hoe ik moet groeien en welke waarde mijn werk heeft voor een klant.’

Brechtje van dam

Er was een fijne, veilige sfeer waarin je kon zeggen wat je wilde. Rachel weet veel, deelt veel en geeft je het vertrouwen en de veilige omgeving waarin je aan de slag kunt.’

Pleun Kicken

Voor wie is dit interessant?

Herken jij je als avonturier of pionier in één of meer van onderstaande struggles? Dan is mijn vrijdenkerij traject interessant voor jou. Tijdens een vraag me vrij sessie bespreken we jouw huidige situatie uitgebreid. Daarna weten we zeker of mijn traject en geleiding is wat je zoekt.

chaos

 • Ik ervaar dagelijks een vol hoofd. Waar is mijn rust? 
 • De stap maken van idee naar het in de wereld zetten ervan lukt me niet.
 • Ik ervaar keuzestress en kies dan maar alles, half. 
 • Ik heb moeite om focus te houden.
 • Hoe maak ik tijd voor mezelf? 
 • Het lukt mij niet om dingen af te maken. Dat frustreert me.
 • Ik wil mijn volledige potentie benutten, maar hoe?
 • Ik kan mijn ideeënstroom gewoon niet bijhouden. Het spuit m’n oren uit.

Zingeving

 • Ik ben op zoek naar zingeving in dit leven.
 • Ik merk dat ik nog steeds niet helemaal mezelf durf te zijn. Wat kan ik daaraan doen? 
 • Ik wil een nuttige bijdrage leveren aan de wereld. Hoe doe ik dat? Wat heb ik te bieden?
 • Het lukt me niet om de balans te behouden tussen kids, werk, sociaal leven, sporten, tijd voor mezelf etc.
 • Hoe ga ik om met stress? 
 • Ik wil meer in verbinding met de natuur leven.
 • Ik wil cyclisch leren leven en denken.

Morele ambities

  • Hoe ga ik om met de doe-maar-gewoon-dan-doe-je-gek-genoeg-zeikerds in deze wereld?
  • Ik hoor vaak dat ik ‘realistisch’ moet zijn, maar dat ben ik of wil ik helemaal niet zijn.
  • Hoe krijg ik anderen mee in mijn visie?
  • Het lukt mij niet om mijn diepste gevoelens & gedachtes helder te verwoorden.

Leegte

 • Ik heb een verlamd voelen; er is zoveel mogelijk.
 • Ik voel me soms zo onbeduidend en nietig. Leeg en eenzaam.
 • Ik voel me vaak anders dan de rest.
 • Het is zo’n uitdaging om bij mezelf te blijven.
 • Hoe durf ik de risico’s te nemen die nodig zijn om mijn eigen hart te volgen?
 • Ik loop helemaal leeg op dingen doen die ik in wezen niet wil doen.
 • lk heb moeite om mijn drive terug te vinden. Mijn vuurtje mag wel weer aangewakkerd worden.
 • Ik voel me gevangen in een situatie: wil ik dit nog? Kan het anders?
 • Het voelt soms alsof het leven mij als mens verdringt of verdrinkt. 

Professionele bevrager. Kritische Heks.

Waarom werken met mij?

ALS PROFESSIONELE BEVRAGER EN KRITISCHE HEKS DAAG IK HET DENKEN & VOELEN VAN GESTRANDE AVONTURIERS EN PIONIERS UIT. ZODAT HUN EIGEN-WIJSHEID EN WETEN WEER HUN KOERS GAAT BEPALEN! DAT DOE IK OMDAT IK WIL DAT ANDERE STEMMEN HET WOORD GAAN VOEREN; STEMMEN VAN DEGENEN DIE ANDERS DURVEN DENKEN EN ZIJN. FILOSOFIE, CREATIVITEIT, HEKSERIJ EN HUMOR ZIJN MIJN TOOLS. 

Door mijn eigen eeuwige nieuwsgierigheid, eigen wijsheid (of gewoon eigenwijsheid) en ontdekkingsdrift is alles de afgelopen jaren in mijn leven wel voorbijgekomen: ik probeerde samenwerkingen uit die voor beide partijen niet werkten. Werd ongelukkig van de dingen die ik bedacht. Dacht niet goed na. Dacht te goed na. Was impulsief, chaotisch, teleurgesteld en dolgelukkig.

Tussen het opzetten en runnen van mijn eigen bedrijven door vierde ik sabbaticals, vakanties en reisde ik de wereld rond. Alleen of met man en hond. Ik richtte als eerste in Nederland & België een professionele businessopleiding voor tekstprofessionals op, begeleidde pionierende ondernemers – van wiskundedocent tot raadslid en IT’er – verbouwde huizen, kluste een brandweerbus om tot huis, ben klussen gaan haten, werkte op een boerderij en in een hondenopvang, woonde in Den Haag, in Frankrijk, op Bonaire en in Brabant, genietend van wandelen met mijn hond en m’n pogingen tot tuinieren.

Ik volgde jarenlang een intensief Intuïtief Traject waarin ik leerde om energie- en lichaamswerk te doen. Dit vulde ik aan met mijn opleiding tot Medicine Woman, of Heks waarin ik leerde over ieders innerlijke weten, ceremonieel werk, rituelen, vrouwen- en mannelijke kracht, hoe alles er mag zijn en zoveel meer.

Ik werk samen met mensen die willen en durven en weet hoe ik zoveel mogelijk waarde toevoeg voor jou als gestrande avonturier of pionier. Want ik heb lef. Lef om mezelf en jou recht aan te kijken. Zodat we dat waar het in wezen om gaat naar boven halen: jouw unieke kracht. Dat doe ik via kritische vragen en vanuit een liefdevol hart. Ik hou niet van slap gejank. Wel van rauwe tranen. Omdat die zuiveren en helen.

 

 

Wat ga je door dit traject ervaren?

Bijna twee maanden lang zoeken wij samen naar de diepere lagen, de oprechte wensen, authentieke verlangens en wezenlijke behoeftes die in jou leven. We komen daarbij automatisch uit op blokkades en belemmeringen. Die ruimen we resoluut en liefdevol uit de weg! Na twee maanden merk jij dat er meer ruimte is voor wie jij als avonturier en pionier wil zijn. en in wezen al bent. Altijd al was.

ruimte voor jouw eigen-wijsheid, innerlijk weten, Verwondering, vrijheid, lol, levenslust en vooral: veel meer jij

 • Mijn leuke, irritante, slimme, vervelende, goede, brutale vragen dagen jou uit om dieper in jezelf te duiken, over jezelf na te denken, te voelen en anders te doen.
 • Er ontstaat helderheid in jouw hart & hoofd. Je weet (weer) wat je te doen hebt.
 • Stap-voor-stap ontdek jij tijdens dit traject wat nog bij jou past en wat je los wil laten. Vervolgens gaan we meteen concreet aan de slag met dat vasthouden (eren) en loslaten. Weg met wat niet meer werkt!  
 • Je leert weer helder zien hoe uniek en waardevol jij bent als mens. Je geeft toestemming aan je wensen en verlangens; dat wat jij wil en waar je voor staat telt weer.
 • Mijn vragen leiden jou naar de antwoorden die al in je zitten.
 • Doordat jij dichter bij jezelf komt kun je (weer) vanuit jouw unieke kracht in plaats van vanuit gewoonte gaan leven, werken, leiding geven of ondernemen.
 • Qua werk of ondernemerschap weet je waar je naartoe wil; ik begeleidde meer dan 60 ondernemers en zie niks anders dan kansen. Trust me, jouw niche vinden we!
 • Doordat we jou en de vraagstukken waar je mee worstelt onderzoeken vanuit verschillende filosofische stromingen laat je nieuwe perspectieven toe en verbreed je je blik. Ademruimte. 
 • Via de creatieve opdrachten die je uitvoert, gaat jouw creativiteit – en dus probleemoplossend vermogen – weer stromen. Hoe nuttig is dat in het dagelijks leven!
 • Door jezelf vanuit nieuwsgierigheid open te stellen voor hekserij, creër je ruimte voor meer verwondering en magie in je leven. Je gaat meer overvloed zien en ervaren.
 • Via vragen knaag ik aan je ego: wat is het construct dat jij om jezelf heen gecreëerd hebt? Wat past hiervan nog bij je huidige verlangens? Wat zijn je huidige verlangens? Mogen die er zijn? Moeten ze ingewilgd worden?
 • Via humor bevragen we absolute zienswijzen, hierdoor ga je lachen en weer mogelijkheden zien in plaats van belemmeringen. 
 • Door de natuur als spiegel te leren zien, ga je ervaren hoe je meer in overeenstemming met je eigen menselijke natuur kunt leven (leven met de seizoenen).
 • Je leert de verhalen die jij jezelf, die anderen jou en zichzelf vertellen doorzien, doorvoelen en – als je dat wil – loslaten. Vrijheid blijheid!
 • We leggen vingers op zere plekken die in de waan van de dag vergeten worden. Auw! En helpend.

 

  Dit kun je verwachten:

  Praktische Filosofie

  Ik gebruik praktische filosofie - het denken over hoe wij mensen zijn en hoe mens te zijn - om je anders naar situaties te laten kijken. Door jouw vraagstukken vanuit verschillende filosofische stromingen te bekijken laat je nieuwe perspectieven toe wat ruimte geeft.  

  Creativiteit

  Knutselen, kliederen, klooien, creëren en vernietigen; het helpt om jezelf beter te begrijpen en om je probleemoplossend vermogen te vergroten. Het gaat tijdens jouw traject om vrijheid voelen. Via creatieve opdrachten vinden jouw gedachtes en gevoelens een uitweg.

  Moderne Hekserij

  Mijn hekserij gaat over alles er laten zijn, cyclisch leven, loslaten, eren, ceremonies, rituelen, lichaams-, energiewerk en magie. Je vindt dit terug in de kracht en wijsheid van de natuur die we gebruiken bij alles wat we doen. Hekserij ontdek je ook in mijn no nonsense beleid met betrekking tot bullshit. Ik doorzie je. 

   

  Humor

  Humor haalt de angel eruit. Het zet donkere energie om in licht. Reken er dus maar op dat we gaan lachen. Om jou. Om mij. Om onze menselijkheid.

  Leer mij alvast een beetje kennen:

  ra-ra wie is rachel?

  \

  Iedere ochtend puf ik 30 ademhalingsoefeningen bij elkaar.

  \

  Daarna sport ik of duik ik onder een koude douche.

  \

  Iedere avond benoem ik waar ik dankbaar voor ben.

  \

  Mijn grootste magische ontdekking: dat alles er mag zijn (het is er toch al).

  \

  Iedere dag loop ik minstens één uur in de natuur, mijn medicijn.

  \

  ik houd van lezen, dansen, buiten zijn, lachen, nadenken, verwilderen.

  \

  ik heb ruimte, leegte en lol met leuke mensen nodig om te kunnen functioneren.

  F.A.Q.

  Waar vinden de sessies plaats?

  De sessies zijn online. Daarnaast stuur ik jou iedere week het wild in: je gaat wandelen om frisse inzichten op te doen. Tijdens deze wandelingen ga je je dieper verbinden met je innerlijke weten en de natuur om je heen. Die hangen namelijk met elkaar samen. Ook doe je iedere week een meditatie; je zou kunnen zeggen dat die sessies in jou plaatsvinden.

  Als het regent ga ik natuurlijk niet wandelen. Waar is de sessie dan?

  Ha, ha, ha! Wandelen kan als het regent, sneeuwt, zeikt, zindert van de hitte, waait, hagelt, onweert of flierefluiterig aangenaam is. Heerlijk toch om de elementen en jezelf als onderdeel daarvan te ervaren? Dus geen gemaar: slecht weer bestaat niet. Slechte voorbereiding wel. Leg je wandelschoenen maar klaar. Hoewel het op blote voeten eigenlijk nóg fijner is! Heb je dat al eens ervaren?

  • Wat als ik geen antwoord (meer) wil geven?

   Als je op bepaalde vragen geen antwoord meer wil geven, dan doe je dat niet. Vraag ik je vervolgens natuurlijk wel waarom je dat niet wil, wat zit daaronder? Aan jou om die vraag in overweging te nemen en wel of niet te beantwoorden. Zo is al mijn gevraag een mooie oefening in je eigen grenzen aanvoelen en aangeven. Ik zal die altijd respecteren.

  Wat is mijn investering?

  • Je betaalt €1.750,-

  • Daarvoor ontvang je zeven weken lang intensieve zelfstudie, 1-op-1 sessies, wandelsessies, meditaties en creatieve opdrachten. We pluizen jouw hersens en gevoelens uit, bespreken alles wat los en vast zit, zoeken en vinden jouw eigen wijsheid, ware aard, zingeving en jij bezit na onze samenwerking een frisse blik en nieuwe manier van denken en kijken naar de dingen en jezelf.

  • Daarnaast vraagt dit traject jouw aandacht, toewijding, tijd en energie.
  • Je bent per week ongeveer drie uur bezig met het doornemen van de theorie en het uitvoeren van je meditaties, wandelingen, creatieve, praktische opdrachten en onze sessies.

  • Tijdens onze sessies ben jij sowieso kneiterhard aan het werk. 

  Wat zijn de startdata?

  Per maand kunnen slechts twee deelnemers aan dit traject meedoen. Dus heb je nu al interesse? Boek dan vooral je Vraag me vrij sessie.

  Wat krijg ik allemaal?

  Wanneer je meedoet aan mijn Vrijdenkerij Traject, krijg je het volgende:

  • 7 weken intensieve zelfstudie en 1-op-1 begeleiding
  • 2 tot 3 uur per week zelfstudie
  • 4 intensieve, 1-op-1 persoonlijke sessies (online)
  • 3 Creatieve huiswerkopdrachten
  • 6 Geleide meditaties
  • 6 Wandelopdrachten
  • Lichaamswerk
  • 1 werkboek vol theorie en opdrachten rondom:
   • Held van je eigen verhaal zijn
   • Ego-construct
   • Schaduwwerk
   • Triggers
   • Levenslust & creativiteit
   • Verlangens & behoeftes
   • Offers brengen
   • Aandacht voor wat er is
   • Altaar maken
   • Belemmerende overtuigingen
   • Authenticitieit
   • Ceremonies
  • 6 geleide meditaties:
   • Veiligheid in jezelf vinden
   • Levenslust & creativiteit
   • Je plek innemen, verlangen
   • Voelen wat er is
   • Jezelf uitspreken, denken en voelen verbinden
   • Mogelijkheden zien

  Bonus:
  Online sessie, vrij inzetbaar

  Kan ik in termijnen betalen?

  Jazeker. Je kunt de investering betalen:

  • In twee termijnen. Je betaalt dan voordat we beginnen en na afronding van het traject €775,-
  • In vier termijnen. Je betaalt dan voordat we beginnen, na vier weken, na afronding en vier weken na afronding €387,50
  • Je mag het traject ook in één keer betalen. Daarvoor krijg je geen korting.

  Als je besluit dat je dit traject wil volgen bespreken we hoe jij wil betalen en plannen we dat in.  

   Beltane: samen de bosjes in

   Wat is Beltane?. Vroeger verdwenen mannen en vrouwen met Beltane de bosjes in. Om daar - of op de velden, dat mocht ook - ceremoniële seks te hebben. Jaja; een symbolische daad om het land te zegenen en met het liefdesspel de vruchtbaarheid van de Aarde een extra...

   Vision Quest: 24 uur op een rots in Portugal

   Mijn Vision Quest. Heb ik verteld van die keer dat ik 24 uur op een rots in Portugal zat? Vrijwillig. Zonder eten. Zonder beschutting. Zonder de mogelijkheid tot contact met andere mensen. Het was een Vision Quest. Ik vond het saai. Verveelde me. En haalde er zo’n...

   maandelijkse mail

   ontvang maandelijks een mailtje waardoor je als avonturier of pionier jouw eigen-wijsheid en weten weer leert zien en waarderen. Lees mee en laat je inspireren.

   (uitschrijven kan altijd).