V(r)age(n)vuur

Mijn v(r)age(n)vuur is bedoeld voor managers, ondernemers of teams die ergens tegenaan lopen, vastzitten en die via vragen en voelen willen ontdekken wat er (onderhuids) speelt en wat de oplossing is.

De kracht van vragen, bevragen en doorvragen

Durven jullie?

Er is onrust, ontevredenheid, stagnatie of twijfel: klopt de koers die we kiezen wel? Waarom loopt onze samenwerking stroef? Waar blokkeert ons nieuwe aanbod? Wat het ook is: jullie leggen de kwestie aan mij voor. Vervolgens bevraag ik alles wat in twijfel getrokken kan worden.  

Samen verfrissen – of louteren – we jullie denken en de energie. Via verschillende filosofische stromingen, hekserij en humor laten jullie nieuwe perspectieven toe en komen zo tot nieuwe inzichten. Durven jullie het aan?

Je schakelt mij in als je iemand zoekt die zichzelf en anderen kritisch kan bevragen, oordeelloos kan luisteren en durft door te vragen. Ook als het pijnlijk wordt (ik doe al tien jaar niet anders). Daarbij zie, hoor en voel ik  wat zich verstopt tussen geschreven of gesproken woorden om daar vervolgens aandacht aan te besteden. Moet je zin in hebben wink.

Al tien jaar lang denk ik kritisch na, mee, overdenk ik, adviseer ik en zie ik  het grote geheel én de details. Dit deed ik onder andere voor (internationale) bedrijven als: de Hartstichting, Nedap, ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten, RadboudUMC, Provincie Gelderland, Randstad, Unicef, Auping en de meer dan 60 grotere en kleinere ondernemers die ik begeleidde.

 

Wat gaan we doen?

Soms kom je er niet uit met elkaar, als team, als collega’s, als mensen. Jullie praten, zoeken, denken en doen, maar het stagneert. Dan is het tijd om head-first mijn V(r)age(n)vuur in te duiken. Let op! Alleen doen als je ook echt verder wil komen door te kijken naar wat er onder de oppervlakte leeft en naar wat jullie daarmee willen.

Jullie probleem:

Klinkt onderstaande herkenbaar? Laten we dan snel samen aan de slag gaan!

 • Jij en anderen of anderen en jij zitten samen vast in een situatie. Er is een impasse. Er is frustratie. Er is irritatie. Er waren pogingen om verder te komen, maar jullie komen niet verder. Wat nu?
 • Er speelt een situatie waarin niemand het beestje bij de naam durft te noemen, er wordt omheen gedanst. Lekker vermijdend, lekker vermoeiend. Hoe kom je nu nog tot de kern?
 • Er is twijfel in jouw team, organisatie of bedrijf. Bijvoorbeeld:
  • Klopt de koers die we kiezen wel? 
  • Waarom loopt onze samenwerking stroef? 
  • Waar blokkeert ons nieuwe aanbod? 
  • Werken we nog vanuit de juiste overtuigingen?
  • Klopt wat we doen nog bij wie we in wezen zijn?

 

De oplossing:

Gedurende onze samenwerking ‘vroag ik jullie de keutel uut het gat’ (schijnt een spreekwoord te zijn) of het hemd van het lijf. Met de volgende resultaten:

 • We schudden los wat vastgeroest lijkt. Jullie gaan dieper of via een andere invalshoek over kwesties nadenken. Zo ontstaan nieuwe inzichten die helderheid creëren. 
 • Via humor bevragen jullie je eigen en elkaars absolute zienswijzen, hierdoor gaan jullie weer mogelijkheden zien in plaats van belemmeringen. 
 • We leggen vingers op zere plekken die in de waan van de dag vergeten worden. Dankzij mijn vuurvaste handen ben ik niet bang om ze te branden; kom maar op!

Voor wie is dit interessant?

Ik doe al tien jaar niet anders dan managers en ondernemers bevragen over hun wat, hoe en waarom. Dat kan pijnlijk worden. Ben ik niet bang voor. Jij wel?

 

Voor wie is dit bedoeld?

 herkenbaar z heVoor wie is dit traject bedoeld?

Mijn V(r)age(n)vuur past bij jullie wanneer één of meer van de volgende situaties herkenbaar zijn:

 • Betrokkenen bij de situatie, het dilemma, de kwestie die niet lekker loopt voelen zich inmiddels gevangen. Het speelt al (te) lang en verandering blijft uit. Er moet iets in beweging worden gebracht. Maar wat? En hoe?
 • Iedereen vraagt zich af of het anders kan…
 • De energie is uit een project geslopen; het traject is stroperig of zelfs een hoofdpijndossier geworden. Hoe krijgen jullie dit weer op de rit?
 • Een deel van de betrokkenen wil iets anders dan het andere deel. Dat is duidelijk. Maar wat moeten en willen jullie daarmee?

  Wat gaat mijn V(r)age(n)vuur jullie opleveren?

  • Doordat we jullie vraagstuk onderzoeken vanuit verschillende filosofische stromingen verbreed jullie blik. Jullie laten nieuwe perspectieven toe. Spannend! En verfrissend.
  • Via creatieve opdrachten zorg ik ervoor dat jullie creativiteit – en dus probleemoplossend vermogen – weer gaat stromen.
  • Jullie krijgen via zelfonderzoek inzicht in wat nog steeds past en wat weg mag. 
  • Jullie ontdekken ieder apart en als groep wie je bent als mens en waar je voor staat. Die inzichten verenigen we.
  • Er ontstaat ruimte om weer vanuit nieuwsgierigheid, kracht en inspiratie leiding te gaan geven of te gaan ondernemen.
  • Niet langer doormodderen op de automatische piloot of maar ‘blijven doen wat jullie deden zodat jullie blijven houden wat je hebt’. We kijken naar wat in het nu relevant is.

  Professionele bevrager. Kritische Heks.

  Waarom werken met mij?

  Sinds 2022 begeleid ik ondernemers en managers die menselijk blijken. Als sparringspartner maak ik het hen goedbedoeld moeilijk via mijn trajecten die bol staan van de praktische filosofie, creativiteit, hekserij en humor. Waardoor deelnemers weer ruimte voor zichzelf en hun persoonlijk leiderschap gaan ervaren.

  In de honderden bedrijven waar ik binnen keek en die ik bevroeg speelde veelal dezelfde kwesties. Ik doorzag ze steeds sneller en bracht via vragen aan het licht wat gezien moest worden om verder te kunnen gaan.

  Door mijn eeuwige nieuwsgierigheid en ontdekkingsdrift is alles de afgelopen jaren in mijn eigen leven wel voorbijgekomen: ik probeerde samenwerkingen uit die voor beide partijen niet werkten. Werd ongelukkig van de dingen die ik bedacht. Dacht niet goed na. Dacht te goed na. Was impulsief, chaotisch, teleurgesteld en dolgelukkig.

  Tussen het opzetten en runnen van mijn eigen bedrijf door vierde ik sabbaticals, vakanties en reisde ik de wereld rond. Ook volgde ik jarenlang een intensief Intuïtief Traject waarin ik leerde om energie- en lichaamswerk te doen. Dit vulde ik aan met mijn opleiding tot Medicine Woman, of Heks. 

  Daarbij heb ik lef. Lef om mezelf en jou recht aan te kijken. Vanuit een liefdevol hart. Lef om met een schildering op mijn hoofd in vlammen te gaan zitten staren en dan meteen om mezelf te moeten lachen. En het lef om jullie het vuur aan de schenen te leggen (ik kom onbeschilderd, beloofd). Laat mij maar losbranden om samen julle denken en voelen te louteren.

   

  Dit kun je verwachten:

  Praktische Filosofie

  Ik gebruik praktische filosofie - het denken over hoe wij mensen zijn en hoe mens te zijn - om je anders naar situaties te laten kijken. Door jouw vraagstukken vanuit verschillende filosofische stromingen te bekijken laat je nieuwe perspectieven toe wat ruimte geeft.  

  Creativiteit

  Knutselen, kliederen, klooien, creëren en vernietigen; het helpt om jezelf beter te begrijpen en om je probleemoplossend vermogen te vergroten. Het gaat tijdens jouw traject om vrijheid voelen. Via creatieve opdrachten vinden jouw gedachtes en gevoelens een uitweg.

  Moderne Hekserij

  Mijn hekserij gaat over alles er laten zijn, cyclisch leven, loslaten, eren, ceremonies, rituelen, lichaams-, energiewerk en magie. Je vindt dit terug in de kracht en wijsheid van de natuur die we gebruiken bij alles wat we doen. Hekserij ontdek je ook in mijn no nonsense beleid met betrekking tot bullshit. Ik doorzie je. 

   

  Humor

  Humor haalt de angel eruit. Het zet donkere energie om in licht. Reken er dus maar op dat we gaan lachen. Om jou. Om mij. Om onze menselijkheid.

  Wat ga je door dit traject ervaren?

  Tijdens onze samenwerking leg ik jullie het goedbedoelde, kritische, liefdevolle, nietsontziende V(r)age(n)vuur aan de schenen. Dat doe ik vanuit mijn adviserende en uitvoerende ervaring als communicatieprofessional en als heksmet gevoel voor drama en magie. Soms knelt het. Wordt het pijnlijk. Willen mensen niet zeggen of horen wat er duidelijk is. Gaan we toch doen.

  zien en er laten zijn wat er is

  • Jullie leren om op een andere manier naar problemen, vragen of uitdagingen te kijken.
  • Jullie verlaten dit traject met een vrijer gevoel dankzij een minder oordelende en meer onbevangen manier van denken en kijken naar situaties en jezelf.
  • Pijnpunten zijn benoemd en bekeken. Misschien zelfs opgelost. Dat lucht op.
  • Dankzij ieders verfriste blik zie je weer mogelijkheden in plaats van belemmeringen.
  • Jullie kunnen weer sneller beslissen dankzij meer helderheid.
  • Jullie weten weer welke kant het op mag gaan.

  Leer mij alvast een beetje kennen:

  Ra-ra wie is rachel?

  \

  Iedere ochtend puf ik 30 ademhalingsoefeningen bij elkaar.

  \

  Daarna sport ik of duik ik onder een koude douche.

  \

  Iedere avond benoem ik waar ik dankbaar voor ben.

  \

  Mijn grootste magische ontdekking: dat alles er mag zijn (het is er toch al).

  \

  Iedere dag loop ik minstens één uur in de natuur, mijn medicijn.

  \

  ik houd van lezen, dansen, buiten zijn, lachen, nadenken, verwilderen.

  \

  ik heb ruimte, leegte en lol met leuke mensen nodig om te kunnen functioneren.

  F.A.Q.

  Waar vinden de sessie plaats?

  De sessie in dit traject vinden plaats bij jullie op locatie of op mijn inspirerende, creatieve werkplek, wanneer jullie denken dat een change of scenery zinvol is. We zitten dan tussen de creatieve makers – van goudsmid tot garagehouder – in een omgebouwd fabriekspand. Als daar je energie en probleemoplossend vermogen nog niet van gaan stromen …

  Wat is jouw ervaring hierin?

  Als trainer en als coach begeleidde ik honderden trainingen en groepssessies. Vanuit mijn ervaring als (interim) communicatieadviseur en kritisch doorvragende copywriter werkte ik op managementniveau binnen de corporate wereld samen met allerlei persoonlijkheden om tot de kern van zaken te komen.

  Ik zie, hoor en voel wat er speelt in een groep, heb oog voor subtiliteiten en weet door te vragen tot waar het pijn doet en daar voorbij. Daarnaast weet ik hoe ik voor een groep moet spaceholden: alle emoties mogen er zijn zonder dat we erin verzanden. Dat is de enige weg om écht, vanuit ons mens zijn ruimte te maken voor onszelf en elkaar.  

  Wat is onze investering?

  Dat is helemaal afhankelijk van jullie vraag. Hebben we aan één sessie genoeg? Meerdere? Gaan we naar buiten? Blijven we binnen? Welke kwesties spelen er allemaal? Met hoeveel personen zijn jullie? Leg mij alles voor en ik maak een voorstel op maat. 

  Met welke vragen kunnen we niet bij jou terecht?

  Try me wink. Wanneer ik denk dat ik niet de juiste persoon ben om jullie te helpen, geef ik dat altijd aan en help ik om wel de geschikte persoon te vinden. 

  Testimonials

  Over eerdere trajecten zeiden deelnemers:

  ‘Rachel is een leuk mens, professioneel en vol met kennis; dat straalt ze uit. Bedankt voor deze mooie ervaring! Ik ben heel blij dat ik heb besloten om mee te doen.’

  Joyce van Vught

  Ik zou zeker aanraden om mee te doen! De inzichten die ik heb verkregen om mijn dienstverlening professioneler en efficiënter te maken, zijn goud waard. Dat wens ik iedereen toe.’

  Marianne van der Kooy

  ‘Ik heb geleerd hoe je stevig blijft staan in een stroef lopend sales gesprek. En te durven vragen wat ik waard ben. Door de hulp van Rachel heb ik goedkeuring gekregen op mijn hoogste offerte tot nu toe.’

  Nanda van Aalst

  Beltane: samen de bosjes in

  Wat is Beltane?. Vroeger verdwenen mannen en vrouwen met Beltane de bosjes in. Om daar - of op de velden, dat mocht ook - ceremoniële seks te hebben. Jaja; een symbolische daad om het land te zegenen en met het liefdesspel de vruchtbaarheid van de Aarde een extra...

  Vision Quest: 24 uur op een rots in Portugal

  Mijn Vision Quest. Heb ik verteld van die keer dat ik 24 uur op een rots in Portugal zat? Vrijwillig. Zonder eten. Zonder beschutting. Zonder de mogelijkheid tot contact met andere mensen. Het was een Vision Quest. Ik vond het saai. Verveelde me. En haalde er zo’n...

  maandelijkse mail

  ontvang maandelijks een mailtje waardoor je als avonturier of pionier jouw eigen-wijsheid en weten weer leert zien en waarderen. Lees mee en laat je inspireren.

  (uitschrijven kan altijd).