Het nuttige & het aangename

Vraag me vrij sessie 

Plan jouw gratis sessie

Genoeg gelezen? Tijd om te kletsen? Laten we dat doen!

Een Vraag me vrij sessie duurt ongeveer één uur, is gratis en nee, ik ga je niks aansmeren. Als tijdens ons gesprek blijkt dat je meer wil weten over mijn Vrijdenkerij Traject of V(r)age(n)vuur dan bespreken we dat. Anders niet. Waarom? Omdat ik geloof in gratis kennisdelen. Én in goed doordacht samenwerken. Ik verheug me erop om je te spreken!

Wat gaan we doen?

Tijdens onze Vraag me vrij sessie besteden we aandacht aan de situatie waar jij mee zit. Wat dat dan ook is. De afgelopen jaren heb ik alles wel zo’n beetje voorbij zien komen, dus kom maar door! Tijdens jouw Vraag me vrij sessie bevraag ik je, zet ik je aan het denken en voelen, daag ik je uit en ontdek zo samen met jou de geheime gang die naar jouw oplossing leidt.

Wat is een Vraag me vrij sessie?

Tijdens een Vraag me vrij sessie kun je mij al je vragen stellen. In ruil daarvoor stel ik vragen terug. En ik geef antwoord natuurlijk. We verdiepen ons in jouw uitdagingen:

 • Waar loop je tegenaan op het gebied van werk, relaties, gezondheid, financiën of mens-zijn.
 • We nemen je huidige situatie, dromen, doelen en twijfels onder de loep om vervolgens te bekijken of mijn aanbod je hierbij kan helpen. 

 

Wat levert een vraag me vrij sessie jou op?

Via jouw Vraag me vrij sessie breng jij beweging in de situatie. Je hebt vast nog niet meteen dé oplossing in kannen & kruiken, maar je denken en voelen doen weer wat ze moeten doen: jou verder helpen in plaats van belemmeren.

 • De situatie ligt uitgeplozen voor je op tafel. Jij kunt het in rust van alle kanten bekijken. 
 • Je eigen denkbeelden, aannames en oordelen zijn bevraagd en aangescherpt.
 • We hebben stilgestaan bij wat jij voelt. Ook als dat gevoel ver weggestopt zat.
 • Door één uur lang intensief samen te kijken naar jouw uitdaging, worsteling, vraag of dilemma hebben we diepgaand onderzoek gedaan én lol beleefd. Want er is niks zo leuk als je eigen menselijke kant onder een vergrootglas leggen om te zien wat zich daar toch allemaal afspeelt.
 • Je krijgt inzicht in hoe verhalen werken; hoe ze jou kunnen vastzetten en bevrijden. Dankzij deze kennis kun je anders naar de gebeurtenissen in je leven kijken.
 • Je hebt aandacht besteed aan verlangens en behoeften die je op dit moment in je leven hebt. Los van of je er iets mee doet, zijn ze gezien, doorvoeld en erkend. Dat geeft rust.
 • Je weet alle ins en outs van mijn Vrijdenkerij Traject. Zodat je rustig kunt bekijken of dit iets is dat bij jouw huidige situatie past.

 

Voor wie is dit interessant?

 

Een Vraag me vrij sessie is interessant voor jou als je:

 • Vastloopt in je denken over een thema, kwestie, situatie, probleem en uit dat gedachtecirkeltje wil breken.
 • Niet helemaal begrijpt waarom iets je zo bezighoudt. Je wil samen naar het onderliggende probleem en gevoel kijken.
 • Even geen helderheid, moed of oplossingsgericht denken omtrent een bepaald onderwerp ervaart. Je hebt een frisse blik of mentale schop onder je kont nodig.
 • Ver bent in een denkproces en nu kritisch bevraagd wil worden; kloppen je gedachtengang en conclusies?

  Met wat voor soort vragen boeken mensen een vraag me vrij sessie?

  Voorbeelden van vragen waarmee mensen komen zijn:

  • Mijn collega werkt vooral op mijn zenuwen, wat kan ik daaraan doen?
  • Sinds een tijd loopt mijn zakelijke / privé relatie stroef, hoe ga ik daarmee om? 
  • Ik ben ‘s avonds steeds vaker moe, hoe komt dat? 
  • Mijn partner wil verhuizen, ik niet, wat moeten we hiermee?
  • Ik heb mijn droombaan aangeboden gekregen, maar wil ik dat wel? 
  • Ik wil een gebeurtenis (verlies, verdriet) loslaten, hoe doe ik dat? 
  • Ik heb een idee voor een nieuw product/dienst, is het een goed idee? 

  Testimonials

  Over eerdere sessies zeiden deelnemers:

  ‘Rachel drukt niemand in een bepaalde hoek, maar laat je zelf uitvinden hoe je het wil hebben. Ik heb hierdoor beter leren inzien dat het echt onnodig is dat ik mezelf steeds klein hou, omdat ik echt veel waarde lever.’ 

  Annelies Ludwig-Kaan

  ‘Super leerrijk. Niks op de vlakte, gelijk het diepe in! Rachel zet je met haar rake vragen aan het denken over je bedrijf en jezelf. Want het een hangt natuurlijk samen met het ander. Zo krijg je inzicht na inzicht. Dankjewel Rachel!’ 

  Reitske Bosschem

  ‘Hartstikke leuk, alles zelluf doen. Maar ik wist ook wel dat de goudeerlijke mening en een subtiele schop onder mijn kont van een buitenstaander precies waren wat ik nodig had. Elke cent meer dan waard!’

  Romy Veul

  ‘Ik had direct een heel prettig gevoel bij Rachel, maar ik had niet verwacht dat ze me zoveel zelfinzicht zou geven. Door veel door te vragen wist ze me richting allerlei aha-momenten te sturen.’

  Irene van der Linden

  ‘En toen was daar Rachel. Ze heeft een flinke dosis ervaring, spiegelt je goed en is bovenal erg toegankelijk.’

  Elmke Hendrix

  Ik vond het heel spannend om zoveel geld te investeren, maar vond het elke cent waard. Ik leerde dat ik beter ben dan ik dacht, meer waard ben dan ik dacht en dat geeft zoveel rust.’

  emma clark

  ‘De sfeer was open, toegankelijk en respectvol. Waardoor het makkelijk was om alle shit en onzekerheden op tafel te gooien. Een dikke dankjewel Rachel! Ik heb zoveel zin in de volgende stappen!’

  Mirjam van Elst

  Professionele bevrager. Kritische Heks.

  Waarom werken met mij?

  Sinds 2022 begeleid ik ondernemers en managers die menselijk blijken. Hen maak ik het goedbedoeld moeilijk via mijn trajecten die bol staan van de praktische filosofie, creativiteit, hekserij en humor. Waardoor deelnemers weer ruimte voor zichzelf en om zichzelf te zijn gaan ervaren.

  Door mijn eeuwige nieuwsgierigheid en ontdekkingsdrift is alles de afgelopen jaren in mijn eigen leven wel voorbijgekomen: ik probeerde samenwerkingen uit die voor beide partijen niet werkten. Werd ongelukkig van de dingen die ik bedacht. Dacht niet goed na. Dacht te goed na. Was impulsief, chaotisch, teleurgesteld en dolgelukkig.

  Tussen het opzetten en runnen van mijn eigen bedrijf door vierde ik sabbaticals, vakanties en reisde ik de wereld rond. Alleen of met man en hond. Ik verbouwde huizen, een bus, ben klussen gaan haten en geniet van wandelen met mijn hond en m’n pogingen tot tuinieren.

  Ik werk samen met mensen die willen en durven, niet met mensen met vooral moeite. Ik weet hoe ik zoveel mogelijk waarde voor mijn klanten toevoeg. En ik heb lef. Lef om mezelf en jou recht aan te kijken. Vanuit een liefdevol hart. Lef om met een schildering op mijn hoofd in vlammen te gaan zitten staren. En het lef om jullie het vuur aan de schenen te leggen (ik kom onbeschilderd, beloofd). Laat mij maar losbranden en jullie denken louteren.

   

  F.A.Q.

  • Wat kost een Vraag me vrij sessie?

   Eén uur van jouw en mijn tijd. Je betaalt mij daar niks voor. 

  • Hoe zeg ik het als ik je niet leuk vind na onze Vraag me vrij sessie?

   Dan zeg je: ‘Ik vind je toch niet zo leuk als ik had gedacht.’ Dat mag. Kan gewoon per mail: no hard feelings. Als je mij ook nog kan vertellen wat je niet leuk of fijn vond en waar je dan naar op zoek bent, denk ik graag met je mee om iemand anders voor je te vinden.

  Hoe lang duurt een Vraag me vrij sessie?

  We bellen ongeveer één uur.

  Wanneer kan ik mezelf en jou de moeite van een Vraag me vrij sessie inplannen besparen?

  Plan liever geen vrijblijvende kennismaking in als:

  • Je niet het gevoel hebt dat ik je ergens bij kan helpen.
  • Je liever lui dan moe bent en helemaal geen zin in verandering hebt.
  • Je niet van zelfonderzoek houdt en al helemáál niet kritisch bevraagd wil worden.
  • Je gelooft dat emoties voor losers zijn.

  Ga je me beheksen (wat is hekserij eigenlijk)?

  Uiteraard ga ik sowieso proberen je te beheksen. Helaas is het me nog nooit gelukt ;p. Wat ik mooi vind aan hekserij is dat het een onderzoekende houding vraagt. Het is gericht op liefde, plezier en harmonie waarbij zowel het mannelijke als het vrouwelijke geëerd worden. Net zoals het geestelijke (het denken), het lichamelijke (het voelen), het aardse en het bovenaardse, het tastbare en niet-tastbare. Er is ruimte voor verdriet en vreugde. Er is ruimte voor alles. Oftewel: alles – van jou – mag er zijn. Heb je dat al eens ervaren? Pure magie is het!

  Wordt het ongemakkelijk, zo’n Vraag me vrij sessie?

  Nee. Als trainer en als coach begeleidde ik ruim zestig ondernemers, honderden trainingen en groepssessies en voerde ik tientallen kennismakingsgesprekken. Ik heb ze nooit als ongemakkelijk ervaren.

  Wat gaan we bespreken tijdens een Vraag me vrij sessie?

  Tijdens jouw Vraag me vrij sessie bespreken we eerst jouw vraag, uitdaging of worsteling. Ik ga je oordeelloos en liefdevol bevragen. Samen verfrissen we zo jouw denken en komen we tot nieuwe inzichten. Als het klikt en jij staat ervoor open dan bespreek ik de inhoud van mijn Vrijdenkerij traject of V(r)age(n)vuur met je. Daarna stel jij je vragen als je die hebt, kletsen we nog wat, spreken we af hoe nu verder, hangen we op en stuur ik jou informatie zodat je alles op je gemak kunt nalezen.

  Ik vind het moeilijk om mijn vraag onder woorden te brengen. Heef bellen wel zin?

  Ik denk dat het juist fijn is om te bellen als je nog niet de juiste woorden kunt vinden voor dat waar je mee worstelt. Daar help ik je namelijk graag bij. 

  Op welke dagen kunnen we bellen?

  Kijk maar in m’n agenda! De momenten die daar vrij zijn, ben ik beschikbaar voor jouw Vraag me vrij sessie. Ik kijk ernaar uit om je te spreken!

  Kom ik na een Vraag me vrij sessie in allerlei funnels terecht?

  Nee. Behalve als je dat wil om op de hoogte te blijven. Dan slinger ik je erin.

  Ok, ik ga ervoor! Hoe werkt het?

  Je klikt op één van de knoppen op deze pagina. Daarmee krijg je via het programma Calendly toegang tot mijn agenda. Kies een moment dat jou past en plan onze sessie in. Je ontvangt een bevestiging en op het afgesproken moment zien we elkaar tijdens jouw Vraag me vrij sessie. Zin in!

  Dit kun je verwachten:

  Praktische Filosofie

  Ik gebruik praktische filosofie - het denken over hoe wij mensen zijn en hoe mens te zijn - om je anders naar situaties te laten kijken. Door jouw vraagstukken vanuit verschillende filosofische stromingen te bekijken laat je nieuwe perspectieven toe wat ruimte geeft.  

  Creativiteit

  Knutselen, kliederen, klooien, creëren en vernietigen; het helpt om jezelf beter te begrijpen en om je probleemoplossend vermogen te vergroten. Het gaat tijdens jouw traject om vrijheid voelen. Via creatieve opdrachten vinden jouw gedachtes en gevoelens een uitweg.

  Moderne Hekserij

  Mijn hekserij gaat over alles er laten zijn, cyclisch leven, loslaten, eren, ceremonies, rituelen, lichaams-, energiewerk en magie. Je vindt dit terug in de kracht en wijsheid van de natuur die we gebruiken bij alles wat we doen. Hekserij ontdek je ook in mijn no nonsense beleid met betrekking tot bullshit. Ik doorzie je. 

   

  Humor

  Humor haalt de angel eruit. Het zet donkere energie om in licht. Reken er dus maar op dat we gaan lachen. Om jou. Om mij. Om onze menselijkheid.

  Wat in een samenwerking met mij overal doorheen stroomt:

  creativiteit & humor

  \

  om al dat denken en voelen praktisch te maken gebruiken we creativiteit. Dit bevordert je probleemoplossend vermogen.

  \

  Wat daarbij helpt is stilte. Stilte in jezelf om aandachtig maar gedachteloos bezig te zijn met jou; je gedrag, je houding, je gedachtens en gevoelens.

  \

  wat ook helpt (áltijd) is humor. omdat het zo lekker relativeert en zwaarte omzet in licht & lucht. WE GAAN DUS SOWIESO HEEL HARD LACHEN OM ONSZELF.

  \

  we gebruiken de cyclische wijsheid van de natuur om weer dichterbij onze eigen-wijsheid te komen.

  Beltane: samen de bosjes in

  Wat is Beltane?. Vroeger verdwenen mannen en vrouwen met Beltane de bosjes in. Om daar - of op de velden, dat mocht ook - ceremoniële seks te hebben. Jaja; een symbolische daad om het land te zegenen en met het liefdesspel de vruchtbaarheid van de Aarde een extra...

  Vision Quest: 24 uur op een rots in Portugal

  Mijn Vision Quest. Heb ik verteld van die keer dat ik 24 uur op een rots in Portugal zat? Vrijwillig. Zonder eten. Zonder beschutting. Zonder de mogelijkheid tot contact met andere mensen. Het was een Vision Quest. Ik vond het saai. Verveelde me. En haalde er zo’n...