Texpert Traject

De afgelopen jaren vragen steeds meer aanstormende of ambitieuze schrijvers mij hoe zij hun schrijfbusiness kunnen professionaliseren. Want bij het schrijvende ondernemerschap komt meer kijken dan alleen goed zijn met taal. Als ik hoor hoeveel onbetaalde uren schrijvers maken, hoeveel onrealistische verwachtingen klanten van hen hebben en op welke uitdagingen zij botsen in het traject van offerteaanvraag tot facturatie, dan huilt mijn ondernemende schrijvershart! Dat kan zoveel efficiënter.

Reviews

“Gek zijn op schrijven is één, maar voor tevreden klanten zorgen is heel andere koek. Rachel leerde mij mezelf serieus te nemen als schrijver en ze leerde me hoe ik mijn klanten ook dat gevoel gaf. Ze leerde me om te gaan met kritiek en niet geheel onbelangrijk: ze leerde me business skills. Rachel heeft gewoon bergen ervaring en dat merk je.”

Marlies Fennema

Freelancer in taal, communicatie & training

“Rachel heeft mij enthousiast gemaakt voor het freelance copywriten en me de kneepjes van het freelance schrijversvak geleerd. Ik vind haar kundig en een fijn persoon om mee samen te werken. Een vakvrouw die ik zeker aanbeveel als je je schrijfkunsten wilt verbeteren!”

Sarah Bierens

Storyteller, copywriter, contentcreator

“Ik volgde Rachel al een tijdje via social media en zij werd mij door twee mensen uit mijn netwerk aanbevolen toen ik op zoek was naar iemand die mij verder kon helpen als tekstschrijver. Het beeld dat ik ondertussen van haar had opgebouwd, klopte helemaal toen we kennismaakten: professioneel, to the point, belangstellend, met veel kennis en daarnaast humor. Ondertussen werkte ik al als tekstschrijver, maar heb ik op basis van ons kennismakingsgesprek ‘ja’ gezegd tegen een spannende nieuwe opdracht. Ook ben ik via Rachel in gesprek gekomen met een potentiële klant voor een andere nieuwe opdracht. Het voelt alsof ik nu deel uitmaak van haar netwerk. Ik heb besloten om haar Textpert Traject te gaan doen en kan niet wachten om mijzelf door te ontwikkelen. Waar ik me vooral op verheug is samen uitvinden wat voor soort tekstschrijver ik ben, zodat ik nog gerichter mijn klanten kan gaan bedienen.“

Tamara Verweij

Office Support

“Rachel liet me zien dat tekstschrijven heel divers is: van een filmscript en -draaiboek maken tot bloggen, er is zo veel mogelijk.”

Jessica Zeeman

Tekstschrijver bij Vigor & Zest

“Rachel heeft me laten inzien hoe belangrijk het is om door te vragen. Om heel helder te krijgen wat je wilt vertellen en wat de ontvanger verwacht te horen. Ik kan nu met veel meer structuur een tekst uitwerken en tot de kern komen. Daarnaast was er veel ruimte voor dialoog. Het voelde zeker niet als training krijgen maar samen kijken naar wat de behoefte is en daarop inspelen.”

Marjolein Hofman

Txtaddict

Tijdens mijn Texpert Traject

 • Nemen we alle stappen door die jij als tekstschrijver moet kunnen dromen: van aanvraag tot facturatie. Want met alleen leuke tekstjes schrijven kom je er niet.
 • Ontdek je hoe je zorgt dat klanten jou en je expertise serieus nemen en er dus ook gewoon voor willen betalen.
 • Leer ik je de lead nemen en je klant van a tot z begeleiden naar tekstuele tevredenheid.
 • Zet ik je tijdens onze 1-op-1 sessies op scherp door op niveau met je te sparren. Dit is de basis voor jouw groei tijdens het traject.
 • Ga je samen met collega-ondernemers aan de slag met real life klant cases om zo van elkaar te leren en ontevredenheid in de toekomst te voorkomen.
 • Reik ik oplossingen aan voor je voornaamste schrijfstruggles.
 • Ontdek je waar de kracht van jouw expertise, verhaal & visie zit. Iedere tekstschrijver is immers uniek; welke kansen laat jij op dit vlak nu nog liggen?
 • Leer je handig omgaan met klanten zonder verhaal, onbereikbare klanten of klanten met vervelende feedback.
 • Nemen we jouw belangrijkste maar vaak vergeten schrijfskills onder de loep. Want ook vakinhoudelijk wil jij als freelance tekstschrijver natuurlijk als beste voor de dag komen.
 • Leer je via een helder verhaal, visie en boodschap aan de lopende band kwalitatief hoogwaardige klanten en deals binnenhalen.

Het Textpert Traject bestaat uit:

Acht weken intensieve studie en coaching.

Vier tot zes uur per week zelfstudie.

Drie intensieve, 1-op-1 feedbacksessies van één uur waarin we jouw werkwijze, profilering, wensen en doelen onder de loep nemen. Met liefdevolle, kritische aandacht.

Twee Groepssessie waarin je samen met collega-schrijvers aan de slag gaat.

Cookbooks vol theorie, tips & tricks, praktijkvoorbeelden en meer.

Online Masterclasses over Netwerken en Verdienmodellen.

Twee online trainingen die jou helpen bij het professionaliseren van je klantbelofte, netwerkinspanningen en het maken van offertes, planningen, briefings en debriefings.

Templates die je sterke(re) teksten laten schrijven. Handig voor jezelf én bruikbaar in je klantwerk.


13 tips voor het schrijven van salespagina’s


Handleiding voor het schrijven van waardevolle weggegevers


Templates die je sterke(re) teksten laten schrijven. Handig voor jezelf én bruikbaar in je klantwerk.
Je behoudt eeuwig toegang tot de online trainingen, dus ook na de zes weken kun je jezelf verder bijscholen.

Wat heb je na dit traject liggen?

Na mijn Textpert Traject heb jij:

1. Een schrijversprofiel van jezelf met bijbehorende kansen in de markt.

2. Verheldering en optimalisatie van je worflow.

3. Een duidelijke klantbelofte en bijpassende pitch.

4. Inzicht in de mogelijheden om klanten binnen te halen op een manier die bij jou past.

5. Theorie en oefening in het professioneel afnemen (en ondergaan!) van interviews.

6. Een vaste structuur in je briefing en debriefing.

7. Inzicht in de posten die een professionele offerte bevat. 

8. Zicht op jouw mogelijke groei door het gebruik van andere verdienmodellen. 

En de nodige vakverdieping:

7. Een template waarmee je sterke salespagina’s schrijft; voor jezelf en voor je klanten.

8. Een handleiding die je waardevolle weggegevers – vaak in de vorm van e-books – leert schrijven.

9. Een toelichting bij de AIDA-methode om toe te passen in je teksten.

 

De gevolgen van deelname

 • Je gaat jezelf op waarde schatten als expert op het gebied van tekst.
 • (Potentiële) opdrachtgevers gaan je kennis, expertise en visie op het vak zien; je wordt opgemerkt.
 • Het professionaliseren van jouw processen geeft rust. Vanuit die rust kun je een meer persoonlijke samenwerking met je klanten aangaan.
 • Omdat je relevant bent, nemen de juiste mensen contact met je op. Je scheidt zelf het kaf van het koren.
 • Dankzij de helderheid in je copy & content ben je benaderbaar voor uitdagende opdrachten en samenwerkingen.
 • Vanuit goed onderbouwde kennis van het ondernemende schrijverschap, ga je jouw bedrijf laten groeien.

Eerder organiseerde ik workshops voor aanstormende en ambitieuze tekstschrijvers. Deze workshops waren de basis voor het Textpert Traject:

Waarom werken met mij?

De afgelopen zes jaar groeide ik van freelance tekstschrijver tot contentmarketeer, teksttrainer en online ondernemer. Voordat ik als freelancer begon werkte ik bij een groot tekstbureau waar ik de zakelijke kneepjes van het vak leerde. Die kennis is enorm waardevol gebleken.

In mijn jaren als schrijvende ondernemer, kwam alles voorbij. Ik had twee weken na mijn inschrijving bij de KvK al mijn eerste grote opdracht binnen, wist een aantal maanden later al niet meer hoe ik al het werk gedaan moest krijgen, huurde andere schrijvers in, kreeg nog weer een tijd later een burn-out, keerde naar binnen, zette in een samenwerking een tekstbureau op, ontdekte met mijn compagnon dat dat niet ons ding was, ging weer solo en vond mijn niche en weg als online ondernemer.

Tijdens die jaren werkte ik samen met CEO’s, ondernemers, marketing- & communicatiemanagers, afdelingshoofden, coaches en thought leaders aan het helder krijgen van hun expertstatus, verhaal & visie. Via mijn trainingen, workshops, coaching, stages of samenwerkingen zetten inmiddels al vele schrijvers succesvol de stap naar zelfstandigheid. Anderen hielp ik om hun al lopende schrijfbusiness slimmer in te richten zodat zij met minder hard werken, meer waarde kunnen toevoegen. Deze ervaring plus mijn kennis van marketing en schrijven maakt mij de juiste persoon om ook jou hierbij te helpen.

In mijn jaren als freelance schrijver kocht ik een prachtige benedenwoning uit 1890 die ik met mijn vriend volledig renoveerde en reisden we samen – soms vergezeld van onze hond – ook nog eens de wereld over. De ene keer als toeristen, de andere keer als digital nomads, want met een laptop, goede wifi en de mijn creatieve mindset kan mijn bedrijf ook op reis gewoon door draaien.

Dat alles lukte alleen doordat ik mijn bedrijf slim, slimmer, slimst inrichtte. Inmiddels weet ik dankzij focus, efficiëntie en goed doordachte verdienmodellen in drie dagen meer waarde te genereren en meer waarde toe te voegen aan de business van mijn klanten dan ooit tevoren. Mijn bedrijf werkt nu voor mij, in plaats van andersom. Het lijkt me erg leuk om er samen met jou voor te zorgen dat dat ook voor jou gaat gelden.