Textpert Traject

Als ik hoor hoeveel onbetaalde uren schrijvers maken, hoe jullie ploeteren en hoe de passie voor schrijven uitdooft door opdrachten die geen inspiratie geven, dan huilt mijn schrijvershart. Want het ondernemende schrijverschap is een feest! Mits jij als schrijver het goed aanpakt. Daarom ontwikkelde ik als eerste in Nederland en België een businesstraject helemaal gericht op schrijvers. Je leert in dit traject alles dat je moet weten om van jouw schrijfbedrijf een (nog veel groter) succes te maken.

Reviews

Van waardeloos naar waardevol

Er bestaat geen opleiding die je leert hoe je freelance schrijver wordt. Daarom ben jij – net als al die anderen – vast ook ‘gewoon maar begonnen’. Maar door je gebrek aan kennis van de schrijfbranche, planmatige bedrijfsvoering, acquisitie, sales en marketing ‘doe je nu maar wat’ als schrijver. Zo voelt het althans te vaak en dat gevoel maakt je onzeker…

Vanwege die onzekerheid durf je jezelf niet neer te zetten als de tekstprofessional die je wilt zijn: professioneel, gefocussed, uniek en een waardevolle sparringspartner voor klanten. In plaats daarvan blijf je hangen in te weinig of geen uitdagende opdrachten, maak je te veel onbetaalde uren en werk je voor klanten die je soms liever kwijt dan rijk bent. Je verliest bovendien te vaak de leiding over je eigen agenda en planning. En dan is er ook steeds die twijfel: kan ik het wel? Ze vinden me vast te duur… Hoe doen andere schrijvers dat? Wat is eigenlijk ‘normaal’?

Als je ook maar iets van bovenstaande herkent, ben je hier op de goede plek. Vanuit mijn ervaring bij een groot tekstbureau en na bijna tien jaar gewerkt te hebben als (freelance) schrijver, contentmarketeer en ondernemer ontwikkelde ik mijn Textpert Traject speciaal voor ambitieuze schrijvers zoals jij. Omdat ik wil dat het vak ‘schrijven’ meer op waarde geschat wordt. En dat begint bij ons, schrijvers! Pas als wij weten wat wij en wat onze woorden waard zijn, kunnen we dat aan anderen laten zien. Fijn dus dat je er bent.

Tijdens mijn Textpert Traject:

 • Zet ik je tijdens onze 1-op-1 sessies op scherp door op niveau met je te sparren. Dit is de basis voor jouw groei tijdens het traject.
 • Nemen we alle stappen door die jij als tekstschrijver moet kunnen dromen: van aanvraag tot facturatie. Want met alleen leuke tekstjes schrijven kom je er niet.
 • Ontdek je waar de kracht van jouw profiel als schrijver zit. Iedere tekstschrijver is immers uniek; welke kansen laat jij op dit vlak nog liggen?
 • Ontdek je hoe je zorgt dat klanten jou en je expertise serieus nemen en er dus ook gewoon voor willen betalen. Geen onbetaalde uren meer voor jou!
 • Ga je samen met collega-ondernemers aan de slag met real life klant cases om zo van elkaar te leren en ontevredenheid in de toekomst te voorkomen.
 • Ontdek je welke mogelijkheden er allemaal zijn voor jou als schrijver. We zorgen dat de dromen die jij hebt voor je schrijfbusiness werkelijkheid worden door jouw bedrijf slim en strategisch in te richten.
 • Leer je dankzij een heldere profilering, een duidelijke klantbelofte en een professionele bedrijfsvoering aan de lopende band kwalitatief hoogwaardige klanten en deals binnenhalen. Je creëert een gezonde en winstgevende schrijfbusiness.

Het Textpert Traject bestaat uit:

Acht weken intensieve studie en coaching.

Vier tot zes uur per week zelfstudie.

Twee intensieve, 1-op-1 feedbacksessies van één uur met liefdevolle, kritische aandacht.

Twee Groepssessies waarin je samen met collega-schrijvers en mij de diepte van ons vak induikt.

Cookbooks vol theorie, tips & tricks, praktijkvoorbeelden en meer.

Online Masterclasses.

Drie online trainingen die jou helpen bij het professionaliseren van je klantbelofte, netwerkinspanningen en het maken van professionele en realistische briefings, debriefings, offertes en planningen.

Templates die je sterke(re) teksten laten schrijven. Handig voor jezelf én bruikbaar in je klantwerk.


13 tips voor het schrijven van salespagina’s.


Handleiding voor het schrijven van waardevolle weggegevers.


Checklist om te kijken of jij er klaar voor bent om ook na dit Textpert Traject de juiste stappen richting groei en professionalisering te blijven zetten.

Je behoudt één jaar lang toegang tot de online leeromgeving. Bovendien krijg je na afronding van het traject toegang tot mijn Community van Ondernemende Schrijvers. Binnen deze community organiseer ik regelmatig exclusieve events, workshops, masterminds en meer. Dus ook na het traject kun je jezelf op niveau blijven bijscholen.

Wat heb je na dit traject liggen?

Na mijn Textpert Traject heb jij:

1. Een schrijversprofiel van jezelf met bijbehorende kansen in de markt.

2. Verheldering en optimalisatie van je workflow.

3. Een duidelijke klantbelofte en bijpassende pitch.

4. Concreet inzicht in de mogelijheden om klanten binnen te halen op een manier die bij jou past.

5. Theorie en oefening in het professioneel afnemen van interviews.

6. Een vaste structuur in je briefing en debriefing.

7. Gedegen kennis van het maken van professionele offertes. 

8. Zicht op jouw mogelijke groei door het gebruik van andere verdienmodellen. 

 

Omdat we samen sterker staan…

… zit jij tijdens het Textpert Traject met je mede-deelnemers in een gesloten facebookgroep waar jullie in een veilige omgeving van elkaar kunnen leren en elkaar kunnen inspireren.

… krijg je na afronding van het Textpert Traject – als textpert 😀 – toegang tot mijn Community van Ondernemende Schrijvers. Binnen deze community helpen we elkaar en ons vak omhoog. Ik organiseer geregeld (online) trainingen, events, workshops en masterclasses die alleen voor jullie als echte textperts toegankelijk zijn.

De gevolgen van deelname:

 • Je gaat inzien wat jij waard bent als schrijver en tekstprofessional. Die waarde ga je uitstralen en daarmee aantrekken. Hallo, uitdagende opdrachten & ideale klanten!
 • (Potentiële) opdrachtgevers gaan je kennis, expertise en visie op het vak zien; je wordt opgemerkt en durft jouw (adviserende) rol tijdens schrijfprojecten duidelijker in te nemen.
 • Het professionaliseren van jouw werkprocessen geeft rust en focus. Vanuit die basis kun je een meer persoonlijke samenwerking met je klanten aangaan.
 • Omdat je relevant bent in je profilering, nemen de juiste mensen contact met je op. Je scheidt zelf het kaf van het koren.
 • Doordat je jouw waarde kent gaat je omzet stijgen; je durft hogere tarieven te vragen,  je richt je bedrijf slim(mer) en stategisch(er) in,  je rekent eindelijk al je werkelijke uren door en je gaat ‘nee’ zeggen tegen klanten die jou niet waarderen.
 • Vanuit goed onderbouwde kennis van het ondernemende schrijverschap, bouw jij een strategisch, gezond en winstgevend bedrijf op. 
 • Je maakt deel uit van een community van gelijkgestemde collega’s met wie je kunt sparren en die uiteindelijk allemaal maar ieder op zijn eigen manier hetzelfde willen: met woorden waarde toevoegen.

Waarom werken met mij?

De afgelopen tien jaar groeide ik van (freelance) tekstschrijver tot contentmarketeer, teksttrainer en (online) ondernemer. Voordat ik als freelancer begon werkte ik bij een groot tekstbureau waar ik de zakelijke kneepjes van het vak leerde. Die kennis is enorm waardevol gebleken.

In mijn jaren als schrijvende ondernemer, kwam alles voorbij. Ik had twee weken na mijn inschrijving bij de KvK al mijn eerste grote opdracht binnen, wist een aantal maanden later al niet meer hoe ik al het werk gedaan moest krijgen, huurde andere schrijvers in, kreeg nog weer een tijd later een burn-out, keerde naar binnen, zette in een samenwerking een tekstbureau op, ontdekte met mijn compagnon dat dat niet ons ding was, ging weer solo en vond mijn niche en weg als schrijverscoach omdat ik de onderwaardering van het schrijversvak – niet in de laatste plaats door schrijvers zelf – niet langer kon aanzien.

De afgelopen jaren zetten al vele schrijvers succesvol de stap naar zelfstandigheid via mijn trainingen, workshops, coaching, stages of samenwerkingen. Anderen hielp ik om hun al lopende schrijfbusiness slimmer in te richten zodat zij met minder hard werken, meer waarde toevoegen. Deze ervaring plus mijn kennis van marketing en schrijven maakt mij de juiste persoon om ook jou hierbij te helpen.

In mijn jaren als freelance schrijver kocht ik een prachtige benedenwoning uit 1890 die ik met mijn vriend volledig renoveerde en reisden we samen – soms vergezeld van onze hond – ook nog eens de wereld over. De ene keer als toeristen, de andere keer als digital nomads, want met een laptop, goede wifi en mijn creatieve geest kan mijn bedrijf ook op reis gewoon door draaien.

Dat alles lukte alleen doordat ik mijn bedrijf slim, slimmer, slimst inrichtte. Inmiddels weet ik dankzij focus, efficiëntie en goed doordachte verdienmodellen in drie dagen meer waarde te genereren en meer waarde toe te voegen aan de business van mijn klanten dan ooit tevoren. Ik werk zo’n 24 uur per week, volledig locatieonafhankelijk en verdien daarmee minimaal 5k per maand. Mijn bedrijf werkt nu voor mij, in plaats van andersom. Als jij de juiste groeiende mindset en ambitie hebt, weet ik zeker dat we dit ook voor jou kunnen realiseren.

Startdata:

Per jaar begeleid ik binnen mijn Textpert Traject slechts 24 ambitieuze en enthousiaste schrijvers. Ben jij één van hen? 

1 FEBRUARI 2021
UITVERKOCHT

29 MAART 2021
UITVERKOCHT

21 JUNI 2021
Summerschool Editie
UITVERKOCHT

4 OKTOBER 2021
UITVERKOCHT

31 JANUARI 2022
UITVERKOCHT

28 MAART 2022
UITVERKOCHT

23 MEI 2022
Geannuleerd

3 OKTOBER 2022
UITVERKOCHT

30 OKTOBER 2023
Nog 6 plekken vrij