Community & Boek

Verse Heksen Community

Voor de Verse Heksen (die iets in gang willen zetten) Community schrijf ik over de oude wijsheid, hekserij en alles dat daarmee samenhangt. Zodat onze maatschappelijke heksenwond en de angst voor zachte en harde vrouwenkracht kan helen. Ik schrijf over natuurinclusief denken, vertrouwen op je intuïtie, leven vanuit een cyclische visie, vrouwelijke waarden in leiderschap, (m)otherhood, oog voor het geheel en de deeltjes. Je bent ontzettend welkom om mee te komen lezen, luisteren en praten.

Zo wil ik samen met jullie het verhaal van de heks herschrijven. Zodat de heks een rolmodel kan worden, net als prinsessen of ridders. Want heksen waren geen met wratten overgroeide, enge, gevaarlijke vrouwen die wegvlogen op hun bezem en kindjes opaten. Het waren vrouwen vol eigen-wijsheid, weten, een diepe verbinding met de natuur, liefde voor al wat leeft, diepe kennis en vaak een kritische, onaangepaste houding. Dus ja; gevaarlijk voor oneerlijke systeem waren en zijn ze wel.  Come join us!

Boek: Verse Hollandse Heksen

Heksen bestaan. En ze zijn overal. Niet in de patriarchaal gebrandmerkte vrouwonvriendelijke variant uit sprookjes. Wel in de vorm van vrouwen verspreid door onze hele maatschappij; van advocaten op de zuidas, boardroom adviseurs, wetenschappers tot de kassajuffrouw in je supermarkt of de op blote voeten dwalende natuurliefhebster in het bos en alles daartussenin. Heksen bestaan. En ze zijn overal. Voor dit boek interview ik vrouwen die zich herkennen in mijn herschreven verhaal van de Heks. Ze hoeven zich niet zo te noemen, maar wel te voelen dat de wijsheid van onze voormoeders in ons doorleeft. 

Het boek Verse Hollandse Heksen bevat portretten in tekst en beeld en hoofdstukken over wat een heks nu wel en niet is. Misschien ben jij er ook wel een? Tijdens de heksenvervolging kregen vrouwen strafvermindering (ze werden gedood voor ze werden verbrand) wanneer ze andere vrouwen als mede-heksen verraden. Tijdens deze interviewreeks geven vrouwen ook elkaars namen door. Nu zodat ook de door hen genoemde vrouw geïnterviewd wordt en uit de schaduw kan treden. Op basis van de interviewreeks verschijnen ook artikelen en podcastafleveringen.

Ik ben benieuwd naar mijn eigen-wijsheid

link met me:

Dagelijks plaats ik interessante content op LinkedIn. Stuur me dus vooral een connectieverzoek. Vind ik leuk!

Rachel Felix

Vragen? Ik hoor ze graag!
    Email

    rachel[at]rachelfelix.nl

    Of schrijf je in voor de Wachtlijst: Verse Heksen Community

    Naar aanleiding van mijn boek en podcast (volop in de maak), beheer ik ook de Verse Heksen (die iets in gang willen zetten) Community. Je wordt gratis lid. Schrijf je in voor de wachtlijst!

    13 + 6 =