Online Schrijfcursussen

In mijn online schrijfcursussen bundel ik tien jaar ervaring als schrijver. Daarmee geef ik jou inzicht in waar je tijdens het schrijven aan wilt denken en in wat je los kunt laten.  Je bent hier met al je schrijfstruggles dus op de juiste plek! De training is geschikt als inhoudelijke (opfris)cursus voor tekstprofessionals, maar ook voor de niet-tekstprofessional die meer uit zijn schrijven wilt halen.

R

Aandacht voor tekst en context

In mijn schrijfcursussen leer je een tekst van A tot Z opbouwen. Maar daar blijft het niet bij. Want mooie woorden zijn niks zonder sterke inhoud. En nog minder zonder oog voor je lezer. Dus kijken we ook naar het verhelderen van jouw boodschap en verdiepen we ons continu in jouw lezer. Hoe ben jij hem met jouw tekst nu het beste van dienst?

Waar kan ik jou bij helpen?

Schrijfcursus Tekst
Schrijfcursus Tekst
Schrijfcursus Context
Schrijfcursus Context
(Binnenkort)

Jij wilt…

  • … je schrijfskills verbeteren, maar niet wekenlang met een cursus bezig zijn waarvan de helft voor jou niet relevant of interessant is.
  • … een stevige basis leggen zodat je voortaan het zelfvertrouwen hebt om sterke teksten te schrijven.
  • … leren wat de juiste aanpak is om een tekst op te bouwen zodat jouw teksten ook echt gelezen worden.
  • … de juiste woorden geven aan jouw boodschap om daarmee de mensen te bereiken die jij kunt en wilt helpen.
  • … met minder moeite meer bereiken omdat je weet hoe je jouw woorden voor je laat werken.

Mijn online schrijfcursussen bestaan uit…

Schrijven is een vak. Een ambacht. Dat betekent dat iedereen het kan leren én dat iedereen zichzelf erin kan blijven verbeteren. Maar voor sommigen gaat dat niet vanzelf; iedere tekts blijft hard werken en een ware worsteling. Terwijl dat echt niet zo hoeft te zijn! Mijn online schrijfcursussen zijn doelgericht, praktisch en – dankzij mijn jarenlange ervaring in het schrijversvak – van hoge kwaliteit. 

 trainingen waarin je alles leert over tekst en context. Want mooie woorden zijn niks zonder sterke inhoud. Dus kijken we naar alles wat nodig is om jouw teksten te laten werken binnen de context waarin ze gaan bestaan.

trainingen die gaan over het verhaal achter de letters, de mens achter je lezer, de boodschap achter je woorden, de structuur achter jouw chaos en nog veel meer.

praktische schrijftips, weetjes, tricks, quizes, voorbeelden en schrijfoefeningen. Je gaat heel veel leren en vooral heel veel doen!

Reviews

“Je hebt een rustige manier van uitleg geven, je praat niet te snel, dus het is heerlijk om te volgen en naar je te luisteren!”

Renske Berkmoes

Taalhoed

“Precies de info en bijpassende opdrachten die iemand helpen een betere schrijver te worden.”

Marlies Fennema

Fennema Letters&Zo

“Tot nu toe vind ik de cursus erg interessant en heb ik veel nieuwe dingen geleerd. Ik ben enthousiast! Ben benieuwd naar de verdere modules!”

Janine

Leefjemee

“Kennis genoeg! Fijn om naar te luisteren.”

Marieke Schippers

Hide or Seek

“Rachel gaat in haar training zo helder en to-the-point te werk, dat je in een mum van tijd zelf aan de slag kunt. En het ‘technisch’ ook nog begrijpt. In de training kwam precies datgene aan bod waar behoefte aan was. Een absolute aanrader!”

Janine

Leefjemee

“Rachel gaat in haar training zo helder en to-the-point te werk, dat je in een mum van tijd zelf aan de slag kunt. En het ‘technisch’ ook nog begrijpt. In de training kwam precies datgene aan bod waar behoefte aan was. Een absolute aanrader!”

Janine

Leefjemee

“Iedere les is kort en bondig geschreven wat ik fijn vind lezen. Fijn ook om met een intro-filmpje te beginnen waarin jij al je kennis deelt. Zo weet je meteen waar het over gaat.“

Nicole Mathijssen

Travel Hapiness

“Veel geleerd over schrijven, schrappen, zinnen, woordgebruik (en het weglaten van uitroeptekens).”

Janine

Leefjemee

FAQ

Wanneer kan ik starten met deze schrijfcursus?

Je kunt op ieder moment beginnen met deze cursus. Direct na je aankoop ontvang je een mail met inloggegevens. Daarmee log je in in jouw online leeromgeving en: voilà! Een nieuwe schrijver is geboren.

Hoe lang houd ik toegang tot de schrijfcursus?

Je houdt toegang zolang de cursus online staat. En dat is voorlopig nog hééél lang. Ga er dus vanuit dat je voldoende tijd hebt om alle theorie die ik je geef uit je hoofd te leren. Mocht je dat willen ;).

Is een online schrijfcursus wel iets voor mij?

Een online schrijfcursus is geschikt voor jou wanneer je voldoende zelfdiscipline hebt en het fijn vindt om in je eigen tijd en tempo te leren. Maar geen zorgen; niet alles komt op jouw schouders neer. Tussentijds stuur ik je mailtjes met tips om je op het rechte schrijfpad te houden. Zo weten we zeker dat jij de training die je kiest ook daadwerkelijk afrondt.

Heb jij liever een live juf die je op je vingers tikt? Dan kun je het V.I.P.-pakket kiezen; daarin gaan we 1,5 uur samen aan jouw schrijfskills werken. 

Wat is het verschil tussen het Ik-doe-het-zelf en het V.I.P.-pakket?

In het doe het zelf pakket hebben we (geen live) contact via de mail; jij gaat aan de slag met de online schrijfcursus en ik stuur je tussentijds mailtjes om je aan de schrijf-slag te houden. Je bepaalt helemaal zelf je tijd en tempo en hebt (bijna) geen last van een strenge schrijfjuf ;).

In het V.I.P.-pakket hebben we naast (niet live) mailcontact ook een 1-op-1 sessie. Daarin werken we 1,5 uur aan jouw schrijfskills. Deze sessie kun je aan het begin, halverwege of aan het einde van je schrijfcursus plannen. Tijdens de sessie tillen we jouw schrijfskills samen naar het volgende niveau. Zo haal je het maximale resultaat uit jouw investering!

R