Online Schrijfcursussen

Schrijven is een vak. Een ambacht. Dat betekent dat iedereen het kan leren én dat iedereen zichzelf erin kan blijven verbeteren. Maar voor sommigen gaat dat niet vanzelf; iedere tekts blijft hard werken en een ware worsteling. Terwijl dat echt niet zo hoeft te zijn! Ik geef je inzicht in waar je tijdens het schrijven aan wilt denken en in wat je los kunt laten. Zo wordt schrijven ook voor jou (weer) een makkelijke en zelfs leuke bezigheid. Je bent hier met al je schrijfstruggles op de juiste plek! Laten we schrijven toegankelijk maken.

R

Aandacht voor tekst en context

In mijn schrijfcursussen leer je een tekst van A tot Z opbouwen. Maar daar blijft het niet bij. Want mooie woorden zijn niks zonder sterke inhoud. En nog minder zonder oog voor je lezer. Dus kijken we ook altijd naar het verhaal achter de letters, verdiepen we ons in jouw expertise, je aanbod, je visie, je doelgroep en wat nu eigenlijk je boodschap is. Alles wat nodig is om jouw teksten te laten werken binnen de context waarin ze gaan bestaan, komt aan bod.

Waar kan ik jou bij helpen?

Schrijfcursus Tekst
Schrijfcursus Tekst
Schrijfcursus Context
Schrijfcursus Context
(Binnenkort)

Jij wilt…

  • … je schrijfskills verbeteren, maar niet wekenlang met een cursus bezig zijn waarvan de helft voor jou niet relevant of interessant is.
  • … de basis van het schrijven goed onder de knie krijgen zodat je voortaan het zelfvertrouwen hebt om te schrijven.
  • … leren waar je aan moet denken bij het schrijven van goede copy & content. Zodat jouw teksten straks staan als een huis.

Mijn online schrijfcursussen zijn eenvoudig op je mobiel, tablet of laptop te volgen. Daardoor werk jij lekker thuis op de bank of onderweg in de trein aan je schrijfskills; zo simpel kan schrijven zijn! De training is geschikt als inhoudelijke (opfris)cursus voor tekstprofessionals, maar ook voor de niet-tekstprofessional die meer uit zijn schrijven wil halen.

Mijn online schrijfcursussen bestaan uit…

tien online trainingen waarin je alles leert over tekst en context. Want mooie woorden zijn niks zonder sterke inhoud. Dus kijken we naar alles wat nodig is om jouw teksten te laten werken binnen de context waarin ze gaan bestaan.

trainingen die gaan over het verhaal achter de letters, de mens achter je lezer, de boodschap achter je woorden, de structuur achter jouw chaos en nog veel meer.

praktische schrijftips, weetjes, tricks, quizes, voorbeelden en schrijfoefeningen. Je gaat heel veel leren en vooral heel veel doen!

Reviews

“Je hebt een rustige manier van uitleg geven, je praat niet te snel, dus het is heerlijk om te volgen en naar je te luisteren!”

Renske Berkmoes

Taalhoed

“Precies de info en bijpassende opdrachten die iemand helpen een betere schrijver te worden.”

Marlies Fennema

Fennema Letters&Zo

“Tot nu toe vind ik de cursus erg interessant en heb ik veel nieuwe dingen geleerd. Ik ben enthousiast! Ben benieuwd naar de verdere modules!”

Janine

Leefjemee

“Kennis genoeg! Fijn om naar te luisteren.”

Marieke Schippers

Hide or Seek

“Rachel gaat in haar training zo helder en to-the-point te werk, dat je in een mum van tijd zelf aan de slag kunt. En het ‘technisch’ ook nog begrijpt. In de training kwam precies datgene aan bod waar behoefte aan was. Een absolute aanrader!”

Janine

Leefjemee

“Rachel gaat in haar training zo helder en to-the-point te werk, dat je in een mum van tijd zelf aan de slag kunt. En het ‘technisch’ ook nog begrijpt. In de training kwam precies datgene aan bod waar behoefte aan was. Een absolute aanrader!”

Janine

Leefjemee

Waarom ik je beter wil leren schrijven:

Ik zie te veel slechte, snel in elkaar geflanste, slordig geschreven teksten voorbijkomen. En dan breekt mijn schrijvershart.

Want een tekst heeft aandacht nodig. Liefde zelfs. Het is een zorgvuldig, weldoordacht bouwwerk van woorden waarmee je jouw merk, jouw verhaal en jouw boodschap in de wereld zet.

Neem er daarom de tijd voor. Besteed er aandacht aan. Aan de tekst als geheel en aan ieder onderdeel afzonderlijk. Want alleen dan sorteert je tekst resultaat. En geef je hem de kans te doen waar hij voor geboren is: het gesprek met je lezer aangaan en waarde toevoegen vanuit de inhoud.

“Iedere les is kort en bondig geschreven wat ik fijn vind lezen. Fijn ook om met een intro-filmpje te beginnen waarin jij al je kennis deelt. Zo weet je meteen waar het over gaat.“

Nicole Mathijssen

Travel Hapiness

“Veel geleerd over schrijven, schrappen, zinnen, woordgebruik (en het weglaten van uitroeptekens).”

Janine

Leefjemee

FAQ

Wanneer kan ik starten met deze schrijfcursus?

Je kunt op ieder moment beginnen met deze cursus. Direct na je aankoop ontvang je een mail met inloggegevens. Daarmee log je in in jouw online leeromgeving en: voilà! Een nieuwe schrijver is geboren.

Hoe lang houd ik toegang tot de schrijfcursus?

Je houdt toegang zolang de cursus online staat. En dat is voorlopig nog hééél lang. Ga er dus vanuit dat je voldoende tijd hebt om alle theorie die ik je geef uit je hoofd te leren. Mocht je dat willen ;).

Is een online schrijfcursus wel iets voor mij?

Een online schrijfcursus is geschikt voor jou wanneer je voldoende zelfdiscipline hebt en het fijn vindt om in je eigen tijd en tempo te leren. Maar geen zorgen; niet alles komt op jouw schouders neer. Tussentijds stuur ik je mailtjes met tips om je op het rechte schrijfpad te houden. Zo weten we zeker dat jij de training die je kiest ook daadwerkelijk afrondt.

Heb jij liever een live juf die je op je vingers tikt? Dan kun je het V.I.P.-pakket kiezen; daarin gaan we 1,5 uur samen aan jouw schrijfskills werken.

Wat is het verschil tussen het Ik doe het zelf en V.I.P.-pakket?

In het doe het zelf pakket hebben we (geen live) contact via de mail; jij gaat aan de slag met de online schrijfcursus en ik stuur je tussentijds mailtjes om je aan de schrijf-slag te houden. Je bepaalt helemaal zelf je tijd en tempo en hebt (bijna) geen last van een strenge schrijfjuf ;).

In het V.I.P.-pakket hebben we naast (niet live) mailcontact ook een 1-op-1 sessie. Daarin werken we 1,5 uur aan jouw schrijfskills. Deze sessie kun je aan het begin, halverwege of aan het einde van je schrijfcursus plannen. Tijdens de sessie tillen we jouw schrijfskills samen naar het volgende niveau. Zo haal je het maximale resultaat uit jouw investering!

R