Schrijfcursus Tekst

Mijn online Schrijfcursus Tekst is gebaseerd op tien jaar ervaring als tekstschrijver en copywriter. Ik deel al mijn kennis over het opbouwen, structureren en schrijven van een goede tekst met je. Daardoor leer jij in deze cursus soepel schrijven; jouw teksten worden toegankelijker en je lezers gaan smullen van je letters. Je teksten gaan leven en bereiken resultaat.

Jij wilt…

 • … je schrijfskills verbeteren,
 • … weten wat belangrijk is bij het schrijven van toegankelijke teksten,
 • … de basis van het schrijven leren beheersen of juist de diepte in durven duiken met je teksten,
 • … het zelfvertrouwen ontwikkelen om vrij en vrolijk te schrijven,
 • … weten welke tekstvormen er zijn en hoe je deze slim inzet,
 • … de kracht van structuur in je teksten leren benutten zodat je jouw lezers niet meer laat verdwalen in chaos,
 • … je eigen schrijfstijl ontdekken en durven gebruiken; jouw ritme en jouw tekst-tempo,
 • … met behulp van mooie woorden, krachtige zinnen leren bouwen: het fundament van iedere tekst.

Door het volgen van deze online schrijfcursus leer jij de basis van het professioneel schrijven begrijpen. Wat je niveau daarin ook is – professioneel schrijver of (nog) niet – je wordt uitgedaagd, geprikkeld en aan het denken gezet. Doe je mee?

Deze online Schrijfcursus Tekst bestaat uit…

… vijf online trainingen waarin ik je op basis van mijn kennis en ervaring alles leer over tekst en het schrijven ervan. Van vorm tot structuur, schrijfstijl, zinsbouw en woordkeuze.

… trainingen die gaan over het verhaal achter de letters, de mens achter je lezer, de boodschap achter je woorden, de structuur achter jouw chaos, het ritme in jouw zinnen, de kracht van jouw koppen en nog veel meer.

… in de trainingen vind je praktische videolessen en toepasbare theorie. Daarnaast barst deze cursus van de schrijftips, weetjes, tricks, quizes, voorbeelden en schrijfoefeningen. Je gaat heel veel leren en vooral heel veel doen!

Is dit iets voor mij?

 • Kost het schrijven van sterke teksten je nu nog te veel tijd en moeite? En is het resultaat dan ook nog eens niet naartevredenheid? Je weet dat je beter kunt!
 • Wil jij teksten kunnen schrijven die je lezer echt bereiken?
 • Speelt tekst een belangrijke rol in de communicatie met jouw (potentiële) klanten of collega’s? 
 • Vind je het leuk om op een professionele én creatieve manier met tekst en schrijven bezig te zijn? 
 • Wil jij leren om een heldere structuur in je tekst aan te brengen? Zodat je jouw lezer makkelijker door je tekst heen leidt? 
 • Is het zo ontzettend lang geleden dat jij iets van ‘schrijfles’ hebt gehad? Heb je überhaupt wel eens schrijfles gehad? Oftewel; is het de hoogste tijd om jouw (vak)kennis op dit vlak bij te spijkeren? 
 • Krijg jij die originele, inhoudelijke en treffende koppen maar niet verzonnen? Hoe doen anderen dat toch?! yell
 • Ben jij als marcom-professional veel met tekst bezig? En wil je meer handvatten zodat je ook het schrijven binnen jouw functie voortaan vol zelfvertrouwen oppakt?
 • Wil jij betere blogs, webteksten, e-books, nieuwsbrieven, mails en alle andere vormen van tekst leren schrijven? 

Dan is deze Schrijfcursus Tekst precies wat je nodig hebt! Zonder poespas gaan we voor structureel resultaat: woorden die winnen, woorden die werven, woorden die wervelen. Jij schudt ze na het volgen van deze schrijfcursus zo uit je pen.

Voor deze klanten werk(te) ik als schrijver:

Reviews

“Je hebt een rustige manier van uitleg geven, je praat niet te snel, dus het is heerlijk om te volgen en naar je te luisteren!”

Renske Berkmoes

Taalhoed

“Precies de info en bijpassende opdrachten die iemand helpen een betere schrijver te worden.”

Marlies Fennema

Fennema Letters&Zo

“Tot nu toe vind ik de cursus erg interessant en heb ik veel nieuwe dingen geleerd. Ik ben enthousiast! Ben benieuwd naar de verdere modules!”

Janine

Leefjemee

“Kennis genoeg! Fijn om naar te luisteren.”

Marieke Schippers

Hide or seek

“Rachel gaat in haar training zo helder en to-the-point te werk, dat je in een mum van tijd zelf aan de slag kunt. En het ‘technisch’ ook nog begrijpt. In de training kwam precies datgene aan bod waar behoefte aan was. Een absolute aanrader!”

Janine

Leefjemee

“Rachel gaat in haar training zo helder en to-the-point te werk, dat je in een mum van tijd zelf aan de slag kunt. En het ‘technisch’ ook nog begrijpt. In de training kwam precies datgene aan bod waar behoefte aan was. Een absolute aanrader!”

Janine

Leefjemee

Waarom ik je beter wil leren schrijven:

Ik zie te veel slechte, snel in elkaar geflanste, slordig geschreven teksten voorbijkomen. En dan breekt mijn schrijvershart.

Want een tekst heeft aandacht nodig. Liefde zelfs. Het is een zorgvuldig, weldoordacht bouwwerk van woorden waarmee je jouw merk, jouw verhaal en jouw boodschap in de wereld zet.

Neem er daarom de tijd voor. Besteed er aandacht aan. Aan de tekst als geheel en aan ieder onderdeel afzonderlijk. Want alleen dan sorteert je tekst resultaat. En geef je hem de kans te doen waar hij voor geboren is: het gesprek met je lezer aangaan en waarde toevoegen vanuit de inhoud.

In deze schrijfcursus leer ik jou hoe je vanuit een gedegen basis soepele teksten schrijft die raken. Hun doel bereiken. Zodat jouw boodschap gehoord wordt.

Wat ga je in deze online schrijfcursus leren?

Deze schrijfcursus bestaat uit vijf online trainingen. Iedere training bestaat uit drie lessen, praktische schrijftips, weetjes, tricks, quizes, voorbeelden en schrijfoefeningen.

Online training 1: Jouw Tekstvorm

We beginnen met een duik in de verschillende tekstsoorten die er zijn. Vervolgens geef ik je met tien populaire tekstvormen inspiratie voor variatie in jouw content. Ook verdiepen we ons in beeldende teksten. Geen saaie content meer voor jou!

Online training 2: Jouw Schrijfstijl

Hoe creëer je jouw unieke schrijfstijl; professioneel en toch persoonlijk? In deze online training leer je waarom lezersgerichte taal jou meteen een 1-0 voorsprong geeft, dat een creatieve stijl leuk, maar niet altijd wenselijk is, welke trucjes in je koppen de aandacht van je lezer wél trekken en hoe je zinnige zinnen schrijft die ook nog eens lekker weglezen.

Online training 3: Jouw Structuur

Wat wordt de opbouw van je tekst? In deze online training vertel ik over kenmerken van verschillende structuren om je tekst mee op te bouwen; wanneer kies je welke? We stappen de wereld van de alinea in om ook daar structuur aan te brengen en je leert met welke structuuraanduiders je jouw lezers helpt om je tekst te begrijpen.

Online training 4: Jouw Zinnen

Hoe schrijf je toegankelijke zinnen; niet te ingewikkeld, niet te veel Jip-en-Janneke? In deze online training leer ik je goede zinnen bouwen. Kort, bondig, toegankelijk, gevarieerd. Maar altijd volledig en in de taal van je doelgroep. Je leert ook snoeien en schaven aan die zorgvuldig gebouwde zinnen. Een tekst kan immers altijd beter.

Online training 5: Jouw Woorden

Welke woorden kies je om je lezer niet te verliezen? In deze online training ontdek je welke woorden je lezer niet wilt lezen, je zet de bril van de lezer op om vervelende vaktaal te achterhalen, ik deel de meest voorkomende signaalwoorden met je, je leert hoe verwijswoorden vóór in plaats van tegen je werken en ik druk je met je neus op je eigen woordverslaving.

Doe-het-zelf

€ 299,-

 • 5 online trainingen
 • 15 lessen
 • 15 quizes
 • Schrijfopdrachten
 • Tips
 • 1,5 uur 1-op-1 feedbacksessie

V.I.P.

€ 499,-

 • 5 online trainingen
 • 15 lessen
 • 15 quizes
 • Schrijfopdrachten
 • Tips
 • 1,5 uur 1-op-1 feedbacksessie

Reviews

“Iedere les is kort en bondig geschreven wat ik fijn vind lezen. Fijn ook om met een intro-filmpje te beginnen waarin jij al je kennis deelt. Zo weet je meteen waar het over gaat.“

Nicole Mathijssen

Travel Happiness

“Veel geleerd over schrijven, schrappen, zinnen, woordgebruik (en het weglaten van uitroeptekens).”

Janine

Leefjemee

FAQ

Wanneer kan ik starten met deze schrijfcursus?

Je kunt op ieder moment met deze schrijfcursus beginnen. Direct na je aankoop ontvang je een mail met jouw inloggegevens. Daarmee krijg je toegang tot de online leeromgeving en: voilà! Een nieuwe schrijver is geboren.

Hoe lang houd ik toegang tot de schrijfcursus?

Je houdt toegang zolang de cursus online staat. En dat is voorlopig nog hééél lang. Ga er dus vanuit dat je voldoende tijd hebt om alle theorie die ik je geef uit je hoofd te leren. Mocht je dat willen ;).

Is deze online schrijfcursus wel iets voor mij?

Deze cursus is voor jou wanneer je je kennis van het schrijven wilt verdiepen zodat je niet meer ‘zomaar wat doet’. Maar de cursus is ook geschikt wanneer je je pas net in het schrijven aan het verdiepen bent en een stevige basis wilt leggen.

Vind jij van jezelf dat je al goed schrijft, maar wil je wel je schrijfskills eens professioneel opfrissen? Dan past het V.I.P.-pakket het beste bij je omdat je dan ook 1,5 uur 1-op-1 schrijfcoaching krijgt.

Ik weet al veel van schrijven, maar wil meer leren over alles eromheen. Kan dat ook?

Dat kan! Binnenkort komt ook mijn schrijftraining Context online. Daarin hebben we het over jouw boodschap, doel, doelgroep, contentformats en nog veel meer. Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

R