Over Mij

Mijn Verhaal:

Ik geloof dat we onszelf, de wereld en elkaar een groot plezier doen wanneer we weer terugkeren naar onze eigen-wijsheid ipv cijfers, deadlines, lineair haasten en gefragmenteerd denken van begin tot eind. Onze eigen-wijsheid, waarde, diepe weten en niet-weten weer welkom heten. Spannend! En zo nodig.

Want nu ‘de waarheid’ door de technologie die we ontwikkelden onbetrouwbaarder is dan ooit, is het belangrijker dan ooit om onszelf en elkaar kritisch te bevragen over wat echt is en wat nep. In onszelf. Om zo onze eigen- wijsheid, waarde en waarheid weer leidend te laten zijn wanneer we naar buiten treden.

Wat ik niet kan:

Er is veel dat ik niet kan. Zoals: koken volgens een recept, streng zijn voor m’n nichtjes & neefje, acht uur lang achter een laptop zitten of dagenlang binnen blijven omdat het regent, m’n hond niet overmatig knuffelen lukt me ook maar matig. En dan geef ik haar ook nog de schuld omdat ze zo schattig is.

Ik ben ook niet goed in luisteren naar oeverloos gejank en gemekker, slachtoffergedrag, spirituele ego-tripperij, kletsen over koetjes en kalfjes (mits we het hebben over hoe we ze kunnen redden van onze walgelijke bio-industrie). Tja…

Wat ik wel kan:

Gelukkig is er ook veel dat ik wel kan:

Ik kan mezelf en anderen bevragen, oordeelloos luisteren en doorvragen.

Ik kan kritisch nadenken, meedenken, overdenken, het grote geheel én de details zien. Dit deed ik voor (internationale) grote en kleine bedrijven waar ik de afgelopen 10+ jaar voor werkte waar ik trainingen gaf. En ook voor de bijna 100 ondernemers die ik begeleidde in de vier (online) trajecten die ik al succesvol in de wereld zette.

Ik kan zien wat zich verstopt tussen geschreven of gesproken woorden om daar vervolgens liefdevol aandacht aan te besteden.

Soms lukt het me om een grapje te maken.

Professionele bevrager. Kritische Heks

Als Professionele Bevrager en Kritische Heks daag ik gestrande avonturiers en pioniers uit. Hen maak ik het goedbedoeld moeilijk via mijn 1-op-1 trajecten en incompany trainingen die bol staan van de praktische filosofie, creativiteit, moderne hekserij en humor. Waardoor deelnemers weer hun eigen-wijsheid, toegevoegde waarde, weten en niet-weten vinden. En daardoor ruimte voor zichzelf, hun dromen, doelen, verlangens, focus, hun verborgen potentie, zingeving en om ‘gewoon’ zichzelf te zijn gaan ervaren.

creatieve coaching, hekserij, sparingspartner, wandelcoaching, ondernemerscoach

Testimonial

“En toen was daar Rachel. Ze heeft een flinke dosis ervaring, spiegelt je goed en is bovenal erg toegankelijk.”

– Elmke Hendrix – 

Avonturieren

Met veel plezier en genietend van mijn vrijheid besta ik sinds 1984 en onderneem ik sinds 2013. Ik ben trotse oprichtster van verschillende concepten die flopten en van verschillende initiatieven die slaagden. Succes is voor mij geen doel: ontdekken, plezier maken, leven vanuit je eigen-wijsheid en leren met lef wel.

Ik wil zelf ontdekken hoe alles zit. Vanuit die ontdekkingsdrang reisde ik alleen door Azië. Trok ik met man (en hond) Japan, Mexico, Cuba, Noord-Amerika en Oost-Europa door. Als digital nomad, reiziger of toerist. Ik woonde een tijd op Bonaire en in Frankrijk.

Voor ons laatste avontuur kochten we een oude brandweerbus die we ombouwden tot huis (mijn man dan. Ik keek vooral huilend toe vanwege 1,5 linkerhand). Vervolgens woonden, werkten en reisden we 2 jaar rond in ons paleis van 9m2.

Albanezen bleken bizar aardig, Spanjaarden altijd in voor een praatje, wijntje, tapa’tje, Italianen maken er een plastic zooitje van maar hun kookkunst maakt veel goed. Portugal is prachtig verlaten, Thai houden van hun telefoon én van grapjes en Kroatië en Montenegro hebben toch echt wel de mooiste kustlijn.

Na al deze avonturen zijn we (voorlopig) weer gevallen voor het zachte zuiden in het Nederlandse Nijmegen. Om op ons gemak alle belevenissen te laten landen en nieuwe plannen te smeden.

Testimonial

Rachel is een leuk mens, professioneel en vol met kennis; dat straalt ze uit. Bedankt voor deze mooie ervaring! Ik ben heel blij dat ik heb besloten om mee te doen.

– Joyce van Vught – 

Laten we jouw eigen-wijsheid en waarde ontdekken!

Pionieren

Cliché maar waar; de grootste ontdekkingsreis blijkt het leven zelf. Je bent als mens hier op aarde immers altijd aan het pionieren. Fascinerend is het.

‘Mens zijn’ ging mij het eerste deel van m’n leven lastiger af dan ik wilde. Ik was veel te vaak moe, gejaagd, chaotisch en verdrietig. Verschillende energetische en cognitieve therapievormen hielpen mij mezelf beter begrijpen. Als kersje op de taart volgde ik een fantastisch Intuïtief Traject en verdiepte ik mij verder in trauma’s, triggers, ons ego, woede, lol en luchtigheid tijdens mijn opleiding tot Medicine Women, Sjamane of Heks.

Lezen, nadenken, kritisch zijn, vragen stellen; het zijn altijd mijn middelen geweest om rust en duiding te vinden. Nu zet ik ze in om gestrande pioniers & avonturiers weer in beweging te brengen. Of juist af te remmen! Daarnaast gebruik ik hekserij. Als ik iets heb geleerd tijdens mijn heksenschool, dan is het hoe weinig ik weet. Het leven is alleen maar mysterieuzer geworden en de magie daarmee groter. Hekserij is voor mij onder andere het afzweren van alles en gewoon zijn. Menselijk zijn en mens mogen en durven zijn in al je unieke kracht en de eigen-wijsheid die we allemaal in ons dragen.

Blijkbaar houd ik van poten in de modder, aanpakken en vies worden. Om die behoeftes te bevredigen en meteen wat nuttigs bij te dragen stond ik een tijd lang iedere maandag als vrijwilliger op een biologische zorgboerderij te schoffelen, spitten en spaaien. Tijdens het reizen deed ik vrijwilligerswerk in verschillende hondenopvangcentra. Die in Griekenland telde duizend (!) honden. Ik vertrok iedere dag huilend om zoveel liefde en dierenleed.

Ra-Ra, wie is Rachel?

Ceremonieel werk

Als medicijnvrouw, moderne heks, sjamane was en ben ik onderdeel van talloos ceremonieel werk en rituelen, zoals: energiewerk, lichaamswerk, voorouderwerk, schreeuwceremonies, jaarfeesten, truffelceremonies, teachings, vision quests, stiltedagen, sharing circles, groepsprocessen en -dynamieken.

7+ jaar ervaring

Hekserij, filosofie, sjamanisme, creatieve coaching, heks,

Communicatieadviseur

Ik weet hoe ik moet luisteren, vragen, doorvragen, kritisch zijn op de inhoud. Van kleine ondernemers tot CEO’s; ik legde ze met liefde het vragenvuur aan de schenen. Om bij de kern te komen. Want dat is where the magic happens. Dit deed ik onder andere als arbeidsmarkt communicatieadviseur.

10 + jaar ervaring

Coaching

Als businesscoach begeleidde ik ondernemers en niet-ondernemers bij het opnieuw vinden van hun vuur en neerzetten van hun bedrijf; van schrijvers tot wiskundigen, raadsleden en it’ers. Ik liet hen inzien en ervaren wat hun unieke toegevoegde waarde en hun eigen-wijsheid was.

5+ jaar ervaring

De tools die ik gebruik:

Praktische Filosofie

Praktische filosofie - het denken over hoe wij mensen zijn en hoe mens te zijn - laat jou anders naar situaties kijken. Verschillende filosofische stromingen laten jouw nieuwe perspectieven zien wat ruimte geeft.

Creativiteit

De kracht van creëren en vernietigen; het helpt om jezelf beter te begrijpen en om je probleemoplossend vermogen te vergroten. Het gaat tijdens jouw traject of training om vrijheid voelen. Via creatieve opdrachten vinden jouw gedachtes en gevoelens een uitweg.

Moderne Hekserij

Sjamanisme of moderne hekserij gaat over alles er laten zijn, cyclisch leven, loslaten, intuïtie, rituelen, lichaams- en energiewerk. De kracht en wijsheid van de natuur gebruiken. Hekserij ontdek je ook in mijn no nonsense beleid met betrekking tot bullshit. Ik doorzie je.

Humor

Humor haalt de angel eruit. Het zet donkere energie om in licht. Reken er dus maar op dat we gaan lachen. Om jou. Om mij. Om onze menselijkheid.

Leer mij alvast een beetje kennen:

 • Iedere ochtend puf ik 30 ademhalingsoefeningen bij elkaar.
 • Daarna sport ik of duik ik onder een koude douche.
 • Iedere avond benoem ik waar ik dankbaar voor ben.
 • Mijn grootste magische ontdekking? Dat alles er mag zijn (het is er toch al).
 • Iedere dag loop ik minstens één uur in de natuur, mijn medicijn.
 • Ik houd van lezen, dansen, buiten zijn, nadenken, verwilderen.
 • Ik heb ruimte, leegte en lol met leuke mensen nodig om te kunnen functioneren. 

Testimonial

“Er was een fijne, veilige sfeer waarin je kon zeggen wat je wilde. Rachel weet veel, deelt veel en geeft je het vertrouwen en de veilige omgeving waarin je aan de slag kunt.”

– Pleun Kicken –

Maandelijkse mail

Leer jouw eigen wijsheid, waarde, weten en niet-weten weer welkom heten.

(Uitschrijven kan altijd)

Of link met me:

Rachel Felix

Vragen? Ik hoor ze graag!
  Email

  rachel@rachelfelix.nl

  11 + 2 =