Ik in

het kort

1

Eigenaar van Bureau Rachel &Co waarmee ik wil zorgen voor een #schrijversrevolutie; een revolutie waardoor schrijvers en het vak schrijven meer op waarde geschat worden. Zodat wij met de kracht van onze woorden anderen beter kunnen bijstaan in het veroveren & verbeteren van de wereld. 

2

Ondernemer sinds 2013. Oprichtster van verschillende concepten die flopten en van verschillende initiatieven die slaagden. Succes is geen doel; ontdekken, plezier maken en leren met lef wel.

3
Reisde alleen door Azië. Trok met man (en hond) Japan, Mexico, Cuba, Noord-Amerika en Oost-Europa door als digital nomad, woonde een tijd op Bonaire, in Frankrijk en Den Haag. Toch gevallen voor het zachte zuiden in het Nederlandse Nijmegen als uitvalsbasis voor verdere avonturen.
4
Wil meer kunnen dan teksten typen. Volgde daarom vanuit eeuwige interesse diverse coachingsprogramma’s; van een spiritueel ‘Intuïtief Traject’ tot trainingen als ‘Verkopen vanuit verbinding’, ‘Succesvol Ondernemen’ of ‘Duurzaam Communiceren’. En staat iedere maandag met de poten in de modder op een biologische zorgboerderij om als vrijwilliger te schoffelen, spitten of spaaien.

Mijn ware expertise, visie en verhaal

Ik wil dit niet meer, kon ik alleen nog maar denken.

Ik wil geen commerciële SEO-teksten zonder inhoud schrijven. Ik kan niet gisteren af hebben wat je me vandaag pas mailt. Ik geloof niet in wat jullie doen dus wil ik er als schrijver ook niet aan bijdragen. Ik wil geen stress meer ervaren door dingen waar ik – heel eerlijk gezegd – niet eens om geef.

Na deze inzichten, volgde de verandering. Door terug te keren naar mijn ware expertise, mijn ware verhaal en mijn ware visie, creëerde ik focus, zelfvertrouwen en zichtbaarheid vanuit eigenheid.

Maar daar ging falen en floppen aan vooraf. Ik probeerde samenwerkingen uit die voor beide partijen niet werkten. Werd ongelukkig van de dingen die ik bedacht. Dacht niet goed na. Dacht te goed na. Was impulsief, chaotisch, enthousiast en teleurgesteld. Alles is de afgelopen jaren in mijn ondernemersavontuur voorbijgekomen. Geen moment heb ik overwogen om ermee te stoppen.

Inmiddels werk ik samen met mensen die ambitie hebben, niet met mensen met vooral moeite. Ik weet wat ik wil, kan en nodig heb om zoveel mogelijk waarde voor mijn klanten toe te voegen. Met heel veel plezier en energie laat ik hen hun experstatus claimen. Of ik leer hen als tekstschrijver om zichzelf en hun business te professionaliseren.

Biografie’tje

Geboren in 1984 te Groeningen (Noord-Brabant).

Verhuisd naar Den Haag voor een studie International Communicationmanagement.

Altijd gek geweest op leren, dus de vervolgstudie Cultuur- en Literatuurwetenschap was een feestje.

De Minor Journalistiek opende de weg naar een leven als tekstschrijver.

Gewerkt als marketeer in de culturele sector en als tekstschrijver bij een groot tekstbureau maar uiteindelijk besloten dat ik het op mijn manier wilde doen. Dus doe ik dat.

Was als puber doodongelukkig op het platteland, maar langzaamaan verlang ik naar een klein boerderijtje om in alle rust, ruimte en frisse lucht te schrijven en werken aan de 1001 ideeën die bij mij als vanzelf non-stop ontstaan.

Wonen aan de rand van het Nijmeegse stadscentrum met de prachtig weidse Ooijpolder als voortuin, is de perfecte tussenstap.

6 overtuigingen die ik heb:

1

Er is genoeg, je bent genoeg en je doet genoeg. Denken in schaarste schaadt. Leven vanuit overvloed vult je hart; alles is er al. In je en om je heen.

2

Dankbaarheid is de sleutel tot het ervaren van succes. Noem voor iedere maaltijd minimaal drie dingen op waar je dankbaar voor bent. Verandert je (perceptie van het) leven.

3

Er is niks mis met constructief egoïsme. Zorg goed voor jezelf, dan zorg je automatisch beter voor de mensen om je heen.

4

Ervaar wat is, maar hecht er niet aan; laat het toe, laat het gaan en laat het los. Empty yourself and let the universe fill you.

5

Keer naar binnen voor je naar buiten kunt treden. Mediteer en luister naar je intuïtie. Strategische communicatie keert altijd eerst naar binnen; onderzoek welke verhalen je jezelf vertelt. Pas daarna kun je jezelf via kloppende en inspirerende taal de wereld in werpen.​

6

Ik heb het nog nooit gedaan. Dus ik denk dat ik het wel kan.

R

Mijn ritme

Voor ik mezelf goed kende, dacht ik dat chaos bij mij hoorde. Ik was ervan overtuigd dat ik mijn leven nooit helemaal ‘op orde’ zou hebben. Niks blijkt minder waar. Als avontuurlijke introvert blijken Rust, Reinheid en Regelmaat hetgeen waar ik op gedij. Samen met de juiste hoeveelheid frisse buitenlucht, natuur en noeste arbeid.

Ik begin mijn dagen met yoga en een korte meditatie. Op maandag’s ben ik vrij, maar werk ik als vrijwilliger in de frisse buitenlucht op een zorgboerderij waar ik meer leer over zelfvoorzienend leven. Op dinsdag, woensdag en vrijdag ben ik vanuit mijn heerlijke werkplek honderd procent aanwezig voor mijn klanten. De donderdagen doe ik inspiratie op. Door te wandelen, lezen en lummelen. Verder ben ik minimalistisch in wat ik doe en consumeer; geen t.v., vegan eten, gericht feesten en heerlijk licht leven.

Nog meer weten over mij?

1 Volg mij op instagram waar ik bijna dagelijkse stories post.
1 Volg mij op instagram waar ik bijna dagelijkse stories post.

2 Schrijf je in voor een inspiratiesessie.

2 Schrijf je in voor een inspiratiesessie.

3 Stuur me een uitnodiging via LinkedIn. Dan linken we daar..

3 Stuur me een uitnodiging via LinkedIn. Dan linken we daar.

Nog meer weten over mij?

1

Volg mij op instagram waar ik bijna dagelijkse stories post.

2

Schrijf je in voor een inspiratiesessie.

3

Stuur me een uitnodiging via LinkedIn. Dan linken we daar.