Over mij

Hoi! Ik heet Rachel, hmmm … hoe spreek je dat nou uit? Op deze pagina vertel ik je wat meer over mezelf. Omdat je natuurlijk eerst wil weten wie ik ben, voordat je besluit te willen samenwerken. 

Sinds 1984

Rachel Felix

Met veel plezier en genietend van mijn vrijheid besta ik sinds 1984 en onderneem ik sinds 2013. Ik ben trotse oprichtster van verschillende concepten die flopten en van verschillende initiatieven die slaagden. Succes is voor mij geen doel; ontdekken, plezier maken en leren met lef wel.

Er is veel dat ik niet kan. Zoals: koken volgens een recept, streng zijn voor m’n nichtjes & neefje, acht uur lang achter een laptop zitten of dagenlang binnen blijven omdat het regent. Tja…

Gelukkig is er ook veel dat ik wel kan:

  • Ik kan mezelf en anderen kritisch bevragen, oordeelloos luisteren en doorvragen (ik doe al tien jaar niet anders).

  • Ik kan zien wat zich verstopt tussen geschreven of gesproken woorden om daar vervolgens aandacht aan te besteden (ik doe al tien jaar niet anders).

  • Ik kan kritisch nadenken, meedenken, overdenken, het grote geheel én de details zien. Dit deed ik voor (internationale) grote en kleine bedrijven en voor de meer dan 60 ondernemers die ik al begeleidde.

  • Oh ja, en ik kan heksen. Hoe gaaf is dat. (Ik zit al drie jaar stiekem op een heksenschool).

  • Soms lukt het me om een grapje te maken.

    Als Professionele Bevrager en Kritische Heks bevraag ik gestrande avonturiers en pioniers uit. Hen maak ik het goedbedoeld moeilijk via mijn trajecten die bol staan van de praktische filosofie, creativiteit, hekserij en humor. Waardoor deelnemers weer hun eigen-wijsheid en weten vinden. En daardoor ruimte voor zichzelf, hun dromen, doelen, verlangens, focus, hun verborgen potentie, zingeving en om ‘gewoon’ zichzelf te zijn gaan ervaren.

AVONTURIEREN

ik wil gewoon zelf ontdekken hoe alles zit. in plaats van klakkeloos geloven wat me verteld wordt. Nieuwsgierig dus. Of eigenwijs. irritant, mag ook.

Vanuit mijn ontdekkingsdrang reisde ik alleen door Azië. Trok ik met man (en hond) Japan, Mexico, Cuba, Noord-Amerika en Oost-Europa door als digital nomad, woonde een tijd op Bonaire en in Frankrijk.

Voor ons laatste avontuur kochten we een oude brandweerbus die we ombouwden tot huis (mijn man dan. Ik keek vooral huilend toe vanwege 1,5 linkerhand). Vervolgens woonden, werkten en reisden we 2 jaar rond in ons paleis van 9m2.

Albanezen bleken bizar aardig, Spanjaarden altijd in voor een praatje, wijntje, tapa’tje, Italianen maken er een plastic zooitje van maar hun kookkunst maakt alles goed. Portugal is prachtig verlaten, Thai houden van hun telefoon én van grapjes en Kroatië en Montenegro hebben toch echt wel de mooiste kustlijn.

Na al deze avonturen zijn we (voorlopig) weer gevallen voor het zachte zuiden in het Nederlandse Nijmegen. Om op ons gemak alle belevenissen te laten landen en nieuwe plannen te smeden.

Tussendoor volgde ik een intensief Intuïtief Traject waarin ik leerde om energie- en lichaamswerk te doen. Dit vulde ik aan met mijn opleiding tot Medicine Woman, of Heks. En ik verdiepte me in ons denken en anders denken bij de Internationale School voor Wijsbegeerte. Had ik al gezegd dat ik nieuwsgierig ben? 

Wat weetje(s) over mij:

Ra-Ra wie is Rachel?

\

Iedere ochtend puf ik 30 ademhalingsoefeningen bij elkaar.

\

Daarna sport ik of duik ik onder een koude douche.

\

Iedere avond benoem ik waar ik dankbaar voor ben.

\

Mijn grootste magische ontdekking: dat alles er mag zijn (het is er toch al).

\

Iedere dag loop ik minstens één uur in de natuur, mijn medicijn.

\

ik houd van lezen, dansen, buiten zijn, lachen, nadenken, verwilderen.

\

ik heb ruimte, leegte en lol met leuke mensen nodig om te kunnen functioneren.

PIONIEREN

Cliché maar waar: de grooste ontdekkingsreis blijkt het leven zelf. Je bent als mens in dit leven immers altijd aan het pionieren.

Mens leren zijn

‘Mens zijn’ ging mij het eerste deel van m’n leven wat lastiger af dan ik wilde. Ik was veel te vaak moe, gejaagd, chaotisch en verdrietig. Verschillende energetische en cognitieve therapievormen hielpen mij mezelf beter begrijpen. ‘Oooooh, daarom denk/doe/voel ik me zo…’ Als kersje op de taart volgde ik een fantastisch Intuïtief Traject en verdiepte ik mij verder in trauma’s, triggers, ons ego, woede, lol en luchtigheid tijdens mijn opleiding tot Medicine Women, of Heks. 

Heksenschool & Filosofie

Lezen, nadenken, kritisch zijn, vragen stellen; het zijn altijd mijn middelen geweest om rust en duiding te vinden. Nu zet ik ze in om gestrande pioniers & avonturiers weer in beweging te brengen. Of juist af te remmen! Daarnaast gebruik ik hekserij. Als ik iets heb geleerd tijdens mijn heksenschool, dan is het hoe weinig ik weet. Het leven is alleen maar mysterieuzer geworden en de magie daarmee groter. Hekserij is voor mij onder andere het afzweren van alles en gewoon zijn. Menselijk zijn en mens mogen en durven zijn in al je unieke kracht. 

Vies worden

Blijkbaar houd ik van poten in de modder, aanpakken en vies worden. Om die behoeftes te bevredigen en meteen wat nuttigs bij te dragen stond ik een tijd lang iedere maandag als vrijwilliger op een biologische zorgboerderij te schoffelen, spitten en spaaien. Tijdens het reizen deed ik vrijwilligerswerk in verschillende hondenopvangcentra. Die in Griekenland telde duizend (!) honden. Ik vertrok iedere dag huilend om zoveel liefde en dierenleed.

Wat in mijn trajecten overal doorheen stroomt:

creativiteit & humor

\

om al dat denken en voelen praktisch te maken gebruiken we creativiteit. Jawel; ook jij bent creatief.

\

Wat daarbij helpt is stilte. Stilte in jezelf om aandachtig maar gedachteloos bezig te zijn met jou; je gedrag, je houding, je gedachtens en gevoelens.

\

wat ook helpt (áltijd) is humor. omdat het zo lekker relativeert en zwaarte omzet in licht & lucht. WE GAAN DUS SOWIESO HEEL HARD LACHEN OM ONSZELF.

\

Je leert DE CYCLISCHE WIJSHEID VAN DE NATUUR gebruiken OM WEER DICHTERBIJ jouw EIGEN-WIJSHEID TE KOMEN.

Beltane: samen de bosjes in

Wat is Beltane?. Vroeger verdwenen mannen en vrouwen met Beltane de bosjes in. Om daar - of op de velden, dat mocht ook - ceremoniële seks te hebben. Jaja; een symbolische daad om het land te zegenen en met het liefdesspel de vruchtbaarheid van de Aarde een extra...

Vision Quest: 24 uur op een rots in Portugal

Mijn Vision Quest. Heb ik verteld van die keer dat ik 24 uur op een rots in Portugal zat? Vrijwillig. Zonder eten. Zonder beschutting. Zonder de mogelijkheid tot contact met andere mensen. Het was een Vision Quest. Ik vond het saai. Verveelde me. En haalde er zo’n...

maandelijkse mail

ontvang maandelijks een mailtje waardoor je als avonturier of pionier jouw eigen-wijsheid en weten weer leert zien en waarderen. Lees mee en laat je inspireren.

(uitschrijven kan altijd).