Eigen Wijsheid & Waarde

Een unieke incompany Training voor Openminded Teams

Duur: 6 uur

Deelnemers: min. 2, max. 8

Investering: €1.175

OPBRENGST: persoonlijke effectiviteit, leiderschap en vitaliteit

Concurrentie tekstschrijvers

Verder kijken dan de oppervlakte

In een wereld die steeds sneller lijkt te draaien en waarin ‘de waarheid’ door de technologie die we ontwikkelden onbetrouwbaarder is dan ooit, is het slimste wat organisaties kunnen doen hun eigen-wijsheid en waarde herontdekken. Door hun medewerkers zichzelf en elkaar kritisch te laten bevragen over wat echt is en wat nep. Om vanuit daar weer te voelen wat nodig is om waarde toe te voegen voor klanten, voor prospects en voor medewerkers zelf.

Stilstaan en jezelf – als mens en als medewerker – herontdekken; geen overbodige luxe anno 2024. Eerder essentieel om als organisatie op een gezonde manier mee te kunnen blijven doen. In mijn unieke incompany training combineer ik mijn ervaring met ceremonieel werk, als (arbeidsmarkt)communicatieadviseur en als coach om op uitdagende wijze de persoonlijke effectiviteit, het persoonlijk leiderschap en de vitaliteit van deelnemers te bevorderen. Laat je als team inspireren door praktische filosofie, creativiteit, moderne hekserij en humor en herontdek de kracht van jullie eigen-wijsheid en volledige potentie.

Programma-onderdelen:

(In overleg)

Over de trainer

Rachel Felix is een veelzijdige professional met een rijke achtergrond in ceremonieel werk, communicatie en coaching. Vanuit een diepe connectie met spirituele praktijken en een scherp inzicht in menselijke dynamieken, begeleidt zij individuen en groepen naar een herontdekking van hun eigen-wijsheid, waarde en kracht. Door middel van filosofie, creativiteit, hekserij en humor nodigt zij deelnemers uit om hun diepste zelf te verkennen en weer de leiding te geven. Zodat zij weer vol vertrouwen hun eigen-wijze koers durven te volgen en vanuit persoonlijk leiderschap hun volledige potentie benutten. Om zo de meeste waarde toe te voegen aan de wereld.

Ik zou zeker aanraden om mee te doen! De inzichten die ik heb verkregen om mijn dienstverlening professioneler en efficiënter te maken, zijn goud waard. Dat wens ik iedereen toe.

-Marianne van der Kooij –

Wat ga je als team ervaren?

 • Een dag vol bijzondere inzichten en inspiratie.
 • Ervaringen die door de originele oefeningen veel dieper verankerd blijven dan de kennis uit de meeste trainingen.
 • Een verfrissende, uitdagende kijk op persoonlijke effectiviteit en leiderschap.
 • Verbinding met jezelf en de ander.
 • Creativiteit en intuïtieve oefeningen die je laten voelen hoe bepaalde dynamieken (intern en extern) werken.
 • Interessante theorieën die het denken uitdagen en nieuwe perspectieven bieden.
 • Praktische tools en technieken om direct toe te passen in het dagelijks leven en werk.
 • Een veilige en ondersteunende omgeving om te groeien en te ontdekken.
 • Verhoogd zelfbewustzijn en inzicht in persoonlijke waarheden en de organisatiecultuur.
 • Meer focus en daadkracht.
 • Verbeterde aandacht en energiebeheer.
 • Meer ruimte voor lol en levenslust.
 • Integratie van cyclisch denken in het dagelijks leven voor een betere ‘begin tot eind’ kwaliteit.
 • Herwaardering van de natuur als bron van rust en kracht om – ook onder werktijd – mee op te laden.
 • Toegenomen persoonlijke effectiviteit, leiderschap en vitaliteit.

Rachel drukt niemand in een bepaalde hoek, maar laat je zelf uitvinden hoe je het wil hebben. Ik heb hierdoor beter leren inzien dat het echt onnodig is dat ik mezelf steeds klein hou, omdat ik echt veel waarde lever.”

– Annelies Ludwig Kaan –

Voor wie is een incompany training interessant?

 • Organisaties die in deze tijd van wat-is-waar-en-we-kopiëren-elkaar-lekker-allemaal (denk aan AI) begrijpen dat het innerlijke weten en de eigen-wijsheid van hun medewerkers goud is. Van die originaliteit moeten jullie het hebben!
 • Voor bedrijven en teams die (weer) vanuit hun eigen-wijsheid hun eigenwijze koers willen varen.
 • Teams die vastlopen in het denken over een thema, kwestie, situatie, probleem en uit dat gedachtecirkeltje willen breken.
 • Teams die stroperige processen stromend willen krijgen.
 • Teams die op een originele, authentieke manier met zichzelf en vanuit daar met elkaar willen verbinden. In oprechtheid.
 • Teams die geen helderheid, moed of oplossingsgericht denken omtrent een bepaald onderwerp ervaren. Een frisse blik is nodig.
 • Teams die kampen met hoge werkdruk.
 • Organisaties waarin medewerkers zichzelf te veel wegcijferen wat leidt tot ziekte of langdurige uitval. Medewerkers mogen hun eigen weten en voelen weer gaan belichamen met hun lichaam als leidraad daarin. 
 • Teams die kritisch bevraagd willen worden; zijn jullie vanuit de juiste intentie met de juiste dingen bezig? Zeggen jullie wat jullie doen en doen jullie wat je zegt?
 • Organisaties waar morele ambitie in mensen gewaardeerd en gemotiveerd wordt. Deze training helpt medewerkers daarin dichter bij zichzelf te komen.  

Voor wie?

Deze bijzondere incompany training voor open-minded teams biedt een unieke combinatie van diepgaande reflectie en praktische toepassingen, ondersteund door de wijsheid van filosofie, creativiteit en intuïtieve kennis. Het doel is om deelnemers te inspireren en te bekrachtigen om hun leven met meer bewustzijn, eigen-wijsheid en vitaliteit te leiden om zo hun volledige potentieel te benutten en vanuit daar de meeste waarde toe te voegen.

Van politiek geneuzel naar potentie benutten

Als arbeidsmarktcommunicatieadviseur zag ik het steeds weer gebeuren: mensen worden aangenomen vanwege hun unieke potentie die vervolgens ondergesneeuwd raakt door protocollen, processen en politiek geneuzel. Dan willen mensen weg. Om hun morele ambitie ergens anders waar te maken. Logisch. Want anno 2024 willen medewerkers persoonlijke impact maken. Mijn advies: word wakker organisaties, ga met je tijd mee en laat de bijzondere mensen die je in huis hebt hun potentie, eigen-wijsheid en waarde weer voelen, waarderen en benutten. Mijn incompany trainingen inspireren en bekrachtigen medewerkers hierin.

Ra-Ra, wie is Rachel?

Ceremonieel werk

Als medicijnvrouw, moderne heks, sjamane was en ben ik onderdeel van talloos ceremonieel werk en rituelen, zoals: energiewerk, lichaamswerk, voorouderwerk, schreeuwceremonies, jaarfeesten, truffelceremonies, teachings, vision quests, stiltedagen, sharing circles, groepsprocessen en -dynamieken.

7+ jaar ervaring

Hekserij, filosofie, sjamanisme, creatieve coaching, heks,

Communicatieadviseur

Ik weet hoe ik moet luisteren, vragen, doorvragen, kritisch zijn op de inhoud. Van kleine ondernemers tot CEO’s; ik legde ze met liefde het vragenvuur aan de schenen. Om bij de kern te komen. Want dat is where the magic happens. Dit deed ik onder andere als arbeidsmarkt communicatieadviseur.

10 + jaar ervaring

Coaching

Als businesscoach begeleidde ik ondernemers en niet-ondernemers bij het opnieuw vinden van hun vuur en neerzetten van hun bedrijf; van schrijvers tot wiskundigen, raadsleden en it’ers. Ik liet hen inzien en ervaren wat hun unieke toegevoegde waarde en hun eigen-wijsheid was.

5+ jaar ervaring

De tools die ik gebruik:

Praktische Filosofie

Praktische filosofie - het denken over hoe wij mensen zijn en hoe mens te zijn - laat jou anders naar situaties kijken. Verschillende filosofische stromingen laten jouw nieuwe perspectieven zien wat ruimte geeft.

Creativiteit

De kracht van creëren en vernietigen; het helpt om jezelf beter te begrijpen en om je probleemoplossend vermogen te vergroten. Het gaat tijdens jouw traject of training om vrijheid voelen. Via creatieve opdrachten vinden jouw gedachtes en gevoelens een uitweg.

Moderne Hekserij

Sjamanisme of moderne hekserij gaat over alles er laten zijn, cyclisch leven, loslaten, intuïtie, rituelen, lichaams- en energiewerk. De kracht en wijsheid van de natuur gebruiken. Hekserij ontdek je ook in mijn no nonsense beleid met betrekking tot bullshit. Ik doorzie je.

Humor

Humor haalt de angel eruit. Het zet donkere energie om in licht. Reken er dus maar op dat we gaan lachen. Om jou. Om mij. Om onze menselijkheid.

Leer mij alvast een beetje kennen:

 • Iedere ochtend puf ik 30 ademhalingsoefeningen bij elkaar.
 • Daarna sport ik of duik ik onder een koude douche.
 • Iedere avond benoem ik waar ik dankbaar voor ben.
 • Mijn grootste magische ontdekking? Dat alles er mag zijn (het is er toch al).
 • Iedere dag loop ik minstens één uur in de natuur, mijn medicijn.
 • Ik houd van lezen, dansen, buiten zijn, nadenken, verwilderen.
 • Ik heb ruimte, leegte en lol met leuke mensen nodig om te kunnen functioneren. 

De sfeer was open, toegankelijk en respectvol. Waardoor het makkelijk was om alle shit en onzekerheden op tafel te gooien. Een dikke dankjewel Rachel! Ik heb zoveel zin in de volgende stappen!”

– Mirjam van Elst –

Maandelijkse mail

Leer jouw eigen wijsheid, waarde, weten en niet-weten weer welkom heten.

(Uitschrijven kan altijd)

Of link met me:

Rachel Felix

Vragen? Ik hoor ze graag!
  Email

  rachel@rachelfelix.nl

  1 + 3 =