Ervaringen

 

 “Ik raad een samenwerking met Rachel aan wanneer je hulp nodig hebt bij communicatie vraagstukken. Wanneer je niet op zoek bent naar de standaard oplossing, maar bijvoorbeeld op zoek bent naar iemand die je helpt de expertstatus van je organisatie te claimen. Vanuit een duidelijk visie en strategie waarbij je niet blijft hangen in wollige documenten en presentaties. Maar concreet invulling aan deze ambitie geeft.

Voor ons schreef Rachel blogs en artikelen op basis van interviews met onze consultants. Al deze content droeg bij aan het verstevigen van onze positie als thought leader binnen onze markt en aan onze employer branding. Daarnaast verzorgde Rachel tijdelijk onze contentmarketing.

 

Wat ik fijn vond aan onze samenwerking is dat Rachel met een frisse blik, veel energie en een berg creativiteit technisch complexe onderwerpen wist te vertalen naar goed leesbare en verrassende artikelen. Daarbij wist ze altijd een nieuwe invalshoek te kiezen.

In ons contact gaf Rachel altijd duidelijk aan wat ik mocht verwachten. Daarbij leverde zij binnen de gestelde tijdslijnen daadwerkelijk haar producten op. Ook is ze een fijne gesprekspartner en durft ze kritische vragen te stellen. Open, eerlijk en direct.”
Vincent Verhelst – Algemeen Directeur Bartosz

“Rachel schrijft al een aantal jaren blogs voor onze employer branding. Ze geeft potentiële medewerkers een exclusief kijkje in het leven van onze collega’s en geeft een begrijpelijk inzicht in onze gave bedrijfscultuur. Hiervoor interviewt zij collega’s en schrijft vervolgens een persoonlijk verhaal op basis van dat gesprek.”
Sjoerd Wopereis – Recruitment Marketeer Nedap

“Rachel heeft me laten inzien hoe belangrijk het is om door te vragen. Om heel helder te krijgen wat je wilt vertellen en wat de ontvanger verwacht te horen. Ik kan nu met veel meer structuur een tekst uitwerken en tot de kern komen. Daarnaast was er veel ruimte voor dialoog. Het voelde zeker niet als training krijgen maar samen kijken naar wat de behoefte is en daarop inspelen.”
Marjolein Hofman 

“Rachel gaat in haar training zo helder en to-the-point te werk, dat je in een mum van tijd zelf aan de slag kunt. En het ‘technisch’ ook nog begrijpt. In de training kwam precies datgene aan bod waar we behoefte aan hadden. Een absolute aanrader!”
Sandra van de Ven – Lindenberg Huis voor de Kunsten

“Precies de info en bijpassende opdrachten die iemand helpen een betere schrijver te worden.”
Marlies Fennema – Fennema Letters&Zo

“Je hebt een rustige manier van uitleg geven, je praat niet te snel, dus het is heerlijk om te volgen en naar je te luisteren!”
Renske Berkmoes – Taalhoed

 

Ik had niet gedacht dat ik in korte tijd kon leren hoe je een goede tekst kan schrijven, maar Rachel heeft mij dat geleerd. Ik weet nu hoe ik gestructureerd kan schrijven met een heldere boodschap. En dat in persoonlijke sessies met korte instructies en veel oefenen. Prettig wanneer je graag leert vanuit de praktijk. Ik kan een samenwerking met Rachel echt aanbevelen.”
Marieke Hoffmann, MVO-programmaleider DELA

 

“Wat ik fijn vond aan werken met Rachel is dat er alle ruimte was voor vragen of onderwerpen die ter plekke aan bod kwamen. De training is een goed moment om je eigen verhaal weer eens helemaal door te spitten en helder te krijgen. De coaching liet mij inzien hoeveel meer we eruit kunnen halen! Daarbij gaf Rachel mij inzicht in mijn huidige schrijfstijl en bood ze concrete handvatten en technieken om deze te verbeteren.” 
Moniek van Daal – Oprichter Club Goud 

 

 

“Iedere les is kort en bondig geschreven wat ik fijn vind lezen. Fijn ook om met een intro-filmpje te beginnen waarin jij al je kennis deelt. Zo weet je meteen waar het over gaat.” 
Nicole Mathijssen – Travel Happiness

Ik heb een leuke, leerzame in-company training gehad van Rachel. Bijna alle opdrachten werden met de groep gemaakt waarbij iedereen actief meedeed. Een nuttige training om te volgen omdat ik hierdoor besef waar op te letten tijdens het schrijven (actieve zinnen, boodschap onthouden, structuur, etc.) Rachel bracht het luchtig en wist waar ze het over had. Verder gaf ze goede voorbeelden en dacht ze ook met de groep mee.
Stefan Garcia

“Kennis genoeg! Fijn om naar te luisteren.”
Marieke Schippers – Hide or Seek

“Veel geleerd over schrijven, schrappen, zinnen, woordgebruik (en het weglaten van uitroeptekens).
Janine  – Leefjemee

“Rachel heeft mij enthousiast gemaakt voor het freelance copywriten en me de kneepjes van het freelance schrijversvak geleerd. Ik vind haar kundig en een fijn persoon om mee samen te werken. Een vakvrouw die ik zeker aanbeveel als je je schrijfkunsten wilt verbeteren!”
Sarah Bierens 

 

“Gek zijn op je werk is één, maar voor tevreden klanten zorgen is heel andere koek. Rachel leerde mij mezelf serieus te nemen als professional en ze leerde me hoe ik mijn klanten ook dat gevoel gaf. Ze leerde me om te gaan met kritiek en niet geheel onbelangrijk: ze leerde me business skills. Rachel heeft gewoon bergen ervaring en dat merk je.’

 

 

“Rachel is relaxt en een harde werker tegelijkertijd. Ze weet wat ze wil, ze blijft zichzelf altijd ontwikkelen en ze is ook nog eens grappig. Samenwerken met Rachel is niet alleen zakelijk een relatie aangaan, maar ook persoonlijk. Met Rachel vallen: ‘Let’s have fun’ en ‘Let’s talk business’ samen.” 

 

 

 

 “Rachel liet me zien dat tekstschrijven heel divers is: van een filmscript en -draaiboek maken tot bloggen, er is zo veel mogelijk.”
Jessica Zeeman 

“Tot nu toe vind ik de cursus erg interessant en heb ik veel nieuwe dingen geleerd. 
Ik ben enthousiast! Ben benieuwd naar de verdere modules!”
Janine

 

Rachel werkt sinds enkele jaren als tekstschrijver mee aan onze ‘People Excellence’ waaiers (naslagwerk bij een trainingen). Ze zorgt ervoor dat de inhoud van iedere waaier past bij de training en zo is verwoord dat mijn collega’s de waaier begrijpen, lekker vinden lezen en hem er graag nog weer eens bijpakken na een training. Daarnaast is het snel en informeel met haar schakelen en luistert ze goed. Ik waardeer het dat ze altijd goed meedenkt en daardoor het concept echt weer een stap verder brengt. Ik werk graag met haar samen en ben blij dat ze haar expertise voor de waaiers, en voor andere projecten zoals de leadership survey, iedere keer weer wil inzetten.’
Irene Poppe – Onderwijskundige

 

 

“Dankzij de persona ontdekte ik dat ik op twee verschillende types aan het richten was. Ik heb nu voor eentje gekozen en daarmee kon ik meteen m’n webteksten aanscherpen.”
Sandra Kalksma – Effectief Sensitief

 

“Leerzaam, helder, tastbaar wat er te leren valt en vrolijk. Ook de duidelijke structuur en de uitgebreide toelichting met concrete voorbeelden werken erg fijn.”
Emma  – De Imperfectionist

Contact

rachel@rachelfelix.nl

online

@rachelenco