Van chaos naar orde op zaken

19 november 2020

door Rachel Felix

®️Via mijn gratis content, online trainingen en unieke businesstraject leer ik jou een slimme & strategische schrijfbusiness neerzetten. Want wij schrijvers en ons vak schrijven mogen - door onszelf (!) - wel eens meer op waarde geschat worden. Dat begint met professionaliseren. Samen aan de slag dus en op naar een schrijversrevolutie 💪.

M’n leven is gewoon op orde.
Maar zo ‘gewoon’ was dat lange tijd niet voor mij.

Kort na een helaas heftige scheiding van ‘ons pap & mam’ gingen mijn ex en ik na 14 jaar uit elkaar. Ik was van m’n 15e tot m’n 29e samen met hem geweest. Dat was nu klaar. Op.

💔 Met veel liefde breidden we er een einde aan. Dat nam niet weg dat de leegte bleef. Ik verloor hem, m’n huis, m’n auto en later ook m’n hond omdat ik even niet meer goed voor mezelf kon zorgen. En dus ook niet voor haar. Zij vond hele lieve nieuwe baasjes. Ik tuimelde eerst dieper en dieper maar krabbelde uiteindelijk dankzij veel soul searching, toelaten, loslaten en de leegte die ontstond opvullen met mijn eigen energie weer op.

 

 

De droom om voor mezelf te beginnen begon al ver voor die tijd en ver van huis.

Tijdens een sabbatical op het tropische Bonaire waar ik – dankzij de aanvraag van een klant waar ik via het tekstbureau voor gewerkt had – ontdekte dat ik het schrijversvak nog steeds geweldig vond. Ik wilde het alleen op mijn manier doen. Dus vlak nadat ik weer voet aan wal zette in ons koude kikkerlandje, liep ik met het warme zeezout nog in m’n haren de KVK uit. Terwijl er door de break-up met m’n ex even geen huis, haard of vaste basis was om op terug te vallen. Mijn ondernemersavontuur startte ik dan ook vanaf de zolderkamer van m’n zusje.

Twee weken na die start had ik dankzij een warm netwerk, verschillende koffieafspraken en alle tijd en moeite die ik al investeerde in het beheersen van het schrijversvak mijn eerste, grote opdracht.

Ook na deze vliegende start, bleef het balletje rollen. 

Terwijl ik de eerste vier jaar van mijn ondernemerschap geen website had.
Ook geen nieuwsbrief.
Social media was een onbekend fenomeen voor me.
Een sales funnel?
Daar wilde ik niks mee. En ook voor het schrijven van blogs maakte ik geen tijd.

Dat werkte. Want wat ik wel had, was ook toen al een warm netwerk, een professionele bedrijfsvoering, gelijkwaardig klantcontact en kwaliteit die ik altijd leverde.

Die zusjeszolderkamerstart is inmiddels alweer zeven jaar geleden. Jaren waarin ik mezelf alleen maar beter leerde kennen. Jaren waarin Arap (eerst als opvanghond, nu als klassieke #fosterfail) en Rick m’n leven in wandelden. Zo anders. Zo fijn. 

 

En nu is m’n leven dus gewoon op orde. 

Iets dat ik nooit had verwacht toen ik liggend moest ontbijten voor ik aan een werkdag van drie uur kon beginnen.
Zo uitgeput was ik.

Ook niet iets dat ik had verwacht toen m’n wilde ideeën altijd weer een eigen leven gingen leiden.
Ten koste van mij. Want ik stuiterde alle kanten op om vooral maar niet in het hier & nu te hoeven zijn.

Nu ben ik hier graag.

Nog liever (grager? 😉) zelfs sinds ik mij dankzij veel technische kennis en User Centered Design ervaring van Rick helemaal op mijn businesstrajecten voor tekstprofessionals en het online ondernemerschap heb gestort. Vanuit praktisch oogpunt: schrijvers overal ter wereld moeten mee kunnen doen aan mijn trajecten en vanuit de droom om helemaal locatieonafhankelijk te werken. Maar ook vanuit een dieper gevoelde missie: zorgen dat wij als schrijvers en dat ons vak schrijven meer op waarde geschat worden. Laat maar komen die #schrijversrevolutie!

Dat is werk. 

En dan is privé mijn leven ook nog ‘ineens’ gewoon op orde.
Misschien – als ik het maar vaak genoeg zeg – dat ik het zelf dan ook ga geloven.
Dan kan ik dat laatste stukje alertheid (gaat het wel goed met me?) ook loslaten.

Doe mee

Textpert Traject

Ons Textpert Traject is een groepstraject van twee maanden waarin je leert om jouw schrijfbusiness slim & strategisch op te zetten. Je werkt aan je eigen profilering, professionalisering, workflow en alles dat daarbij komt kijken. Dit traject is geschikt voor tekstprofessionals die nieuw zijn in het ondernemende schrijverschap of tekstprofessionals die al een tijdje meelopen, maar nog steeds het gevoel hebben ‘maar wat te doen’.

Expert - 1 op 1 - Traject

Ons Expert Traject is een 1-op-1 (of 2-op-1) traject van drie of zes maanden. Hierin werk je aan het optimaliseren van je schrijfbusiness en het neerzetten van jezelf als dé expert binnen jouw niche en specialisatie. Dit traject is geschikt voor de tekstprofessional met een goedlopende schrijfbusiness waarin het wringt omdat je voelt dat er nog zoveel meer in jou en je bedrijf zit.

Andere schrijvers lazen:

Ontvang Tips & Tricks

Voor het professionaliseren van jouw schrijfbusiness. En krijg mijn Handleiding Workflow gratis toegestuurd.

Gelukt! We gaan samen werken aan een gezond en winstgevend schrijfbedrijf voor jou.