M’n leven is gewoon op orde.
Maar zo ‘gewoon’ was dat lange tijd niet voor mij.

Kort na een helaas heftige scheiding van ‘ons pap & mam’ gingen mijn ex en ik na 14 jaar uit elkaar. Ik was van m’n 15e tot m’n 29e samen met hem geweest. Dat was nu klaar. Op.

💔 Met veel liefde breidden we er een einde aan. Dat nam niet weg dat de leegte bleef. Ik verloor hem, m’n huis, m’n auto en later ook m’n hond omdat ik even niet meer goed voor mezelf kon zorgen. En dus ook niet voor haar. Zij vond hele lieve nieuwe baasjes. Ik tuimelde eerst dieper en dieper maar krabbelde uiteindelijk dankzij veel soul searching, toelaten, loslaten en de leegte die ontstond opvullen met mijn eigen energie weer op.

 

 

De droom om voor mezelf te beginnen begon al ver voor die tijd en ver van huis.

Tijdens een sabbatical op het tropische Bonaire waar ik – dankzij de aanvraag van een klant waar ik via het tekstbureau voor gewerkt had – ontdekte dat ik het schrijversvak nog steeds geweldig vond. Ik wilde het alleen op mijn manier doen. Dus vlak nadat ik weer voet aan wal zette in ons koude kikkerlandje, liep ik met het warme zeezout nog in m’n haren de KVK uit. Terwijl er door de break-up met m’n ex even geen huis, haard of vaste basis was om op terug te vallen. Mijn ondernemersavontuur startte ik dan ook vanaf de zolderkamer van m’n zusje.

Twee weken na die start had ik dankzij een warm netwerk, verschillende koffieafspraken en alle tijd en moeite die ik al investeerde in het beheersen van het schrijversvak mijn eerste, grote opdracht.

Ook na deze vliegende start, bleef het balletje rollen. 

Terwijl ik de eerste vier jaar van mijn ondernemerschap geen website had.
Ook geen nieuwsbrief.
Social media was een onbekend fenomeen voor me.
Een sales funnel?
Daar wilde ik niks mee. En ook voor het schrijven van blogs maakte ik geen tijd.

Dat werkte. Want wat ik wel had, was ook toen al een warm netwerk, een professionele bedrijfsvoering, gelijkwaardig klantcontact en kwaliteit die ik altijd leverde.

Die zusjeszolderkamerstart is inmiddels alweer zeven jaar geleden. Jaren waarin ik mezelf alleen maar beter leerde kennen. Jaren waarin Arap (eerst als opvanghond, nu als klassieke #fosterfail) en Rick m’n leven in wandelden. Zo anders. Zo fijn. 

 

En nu is m’n leven dus gewoon op orde. 

Iets dat ik nooit had verwacht toen ik liggend moest ontbijten voor ik aan een werkdag van drie uur kon beginnen.
Zo uitgeput was ik.

Ook niet iets dat ik had verwacht toen m’n wilde ideeën altijd weer een eigen leven gingen leiden.
Ten koste van mij. Want ik stuiterde alle kanten op om vooral maar niet in het hier & nu te hoeven zijn.

Nu ben ik hier graag.

Nog liever (grager? 😉) zelfs sinds ik mij dankzij veel technische kennis en User Centered Design ervaring van Rick helemaal op mijn businesstrajecten voor tekstprofessionals en het online ondernemerschap heb gestort. Vanuit praktisch oogpunt: schrijvers overal ter wereld moeten mee kunnen doen aan mijn trajecten en vanuit de droom om helemaal locatieonafhankelijk te werken. Maar ook vanuit een dieper gevoelde missie: zorgen dat wij als schrijvers en dat ons vak schrijven meer op waarde geschat worden. Laat maar komen die #schrijversrevolutie!

Dat is werk. 

En dan is privé mijn leven ook nog ‘ineens’ gewoon op orde.
Misschien – als ik het maar vaak genoeg zeg – dat ik het zelf dan ook ga geloven.
Dan kan ik dat laatste stukje alertheid (gaat het wel goed met me?) ook loslaten.

Wie ben ik?

Ik ben Rachel (hoe spreek je dat nou uit?!) Felix.

Als eerste in Nederland & België ontwikkelde ik opleidingstrajecten speciaal voor freelance tekstprofessionals. Omdat ik een schrijversrevolutie wil ontketenen; een revolutie waardoor wij schrijvers en waardoor ons vak schrijven meer op waarde geschat worden. Die revolutie begint bij onszelf, lieve schrijver.

Daarom deel ik – na bijna tien jaar zelf schrijven en ondernemen – zoveel mogelijk kennis. Tijdens mijn trajecten begeleid ik je met betrokkenheid, kritische vragen en een oor voor detail naar een gezonde, professionele en winstgevende(re) schrijfbusiness toe. Laten we aan de slag gaan!

Voor deze klanten werk(te) ik als schrijver:

Mijn laatste blogs

Hoe ik als schrijver niet gewaardeerd werd

Hoe ik als schrijver niet gewaardeerd werd

Als ik hoor hoeveel onbetaalde uren schrijvers maken, hoe jullie ploeteren en hoe de passie voor schrijven uitdooft door opdrachten die geen inspiratie geven, dan huilt mijn schrijvershart. Want wat is het herkenbaar. De onzekerheid, het enthousiasme dat sterft door...

Wel of geen prijzen op je website?

Wel of geen prijzen op je website?

Noem je als tekstprofessional wel of geen prijzen op je website? En waarom dan wel of niet? Enerzijds wil je helder en transparant met je potentiële klanten communiceren. Anderzijds kan het noemen van prijzen klanten afschrikken. Of is dat juist de bedoeling? Maar wat...

Ontvang Tips & Tricks

Voor het professionaliseren van jouw schrijfbusiness. En krijg mijn Handleiding Workflow gratis toegestuurd.

Gelukt! We gaan samen werken aan een gezond en winstgevend schrijfbedrijf voor jou.