Tot je eigen kern komen

Tot je eigen kern komen is eng. En nuttig. Want als je gaat zijn vanuit wie je in wezen bent, wordt het leven pas echt magisch en gaaf!

Tot de kern komen is gewoon eng. Vooral als het om je eigen kern gaat. Ik heb het van dichtbij gezien in de honderden interviews, coachingsessies en het ceremonieel werk dat ik de afgelopen jaren met ondernemers, managers, heksen en CEO’s deed. En ervaar het nu opnieuw in mezelf. Want de nieuwe koers die ik sinds twee maanden met m’n bedrijf heb ingezet, is anders. Persoonlijker. En dus moet ik dichter dan ooit bij mijn eigen kern blijven. Met alle engheid vandien.

Moe van mijn eigenwijsheid

Tijdens dit proces werd ik met momenten moe van die eigen-wijsheid waar ik het steeds over heb. Want mijn eigenwijsheid zit mijn eigen-wijsheid in de weg. Snap je? Ik weet dat ik het laat gebeuren, ik voel het mezelf doen en toch nam ik steeds weer stiekem een klein zijweggetje; ‘wat als ik toch misschien dit … of anders eventjes dat…’ Dat deed ik omdat het gewoon eng is om tot je eigen kern te komen.

Pure perfectie

Niet omdat ik bang ben dat die kern niet goed genoeg is. Mijn kern is pure perfectie. Zoals ieders kern. Ik deed dat omdat ik voel dat bij mijn kern, mijn diepe weten, mijn oer-wijsheid blijven me zoveel rust gaat geven. En voor die rust ben ik bang. Want of het nou komt door mijn chaotische leven of mijn vurige aard; chaos is wat ik ken. Waar ik dacht in te gedijen. Is niet zo, want uiteindelijk put het me uit.

Dit is mijn oer eigen-wijsheid vanuit waar ik mezelf in de wereld ga zetten.

Bang voor rust

De rust die ik de afgelopen jaren meer en meer in mezelf ervaar, voelt daarentegen als een eindeloze, lome zomer. Waarin ik volledig kan ontspannen. Waarin de dingen zich ontvouwen, gaan zoals ze moeten gaan en ik dus niet hoef te duwen, sjorren, trekken en vechten. Maar laat vechten nou zijn wat ik gewend ben! Vechten om niet over het hoofd gezien te worden (ik ben 1.64 en vrouw, natuurlijk word ik geregeld over het hoofd gezien), vechten om te bewijzen dat ik alles aankan (ik kan helemaal niet alles aan), vechten tegen onrecht (blijf ik doen) en uiteindelijk maar blijven vechten omdat ik niet meer wist hoe ik moest rusten.

Uitgeworsteld

Inmiddels ben ik wel uitgevochten. Klaar om dat laatste restje niet-constructieve strijdlust los te laten zodat ik al mijn energie kan besteden aan dat wat voor mij werkt. Aan zijn wie ik in wezen ben, afstand nemen van wat niet meer past, handelen vanuit mijn kern, mijn eigen-wijsheid en vanuit daar mezelf in de wereld zetten. Omdat ik vanuit daar zoveel te brengen heb. Klinkt mooi misschien, is een worsteling. Want mijn lieve ego’tje vind ook overal wat van.

Oer eigen-wijsheid

Ik vind het fijn dat ik dit proces de afgelopen maanden weer eens – deze keer op werkvlak, met het omtunen van m’n bedrijf – heb mogen ervaren. Omdat dit me weer een laag dieper in mezelf heeft laten zakken en omdat het precies is wat ik met deelnemers in mijn vorige 1-op-1 traject deed en ook nu weer ga doen: tot de kern komen. Jouw kern. Jouw oer eigen-wijsheid. Geloof me: ik weet wat je tijdens die zes weken dat we samenwerken doormaakt. En ik weet ook wat het je op gaat leveren. Alle ruimte voor jou!

“Alles waar je naar op zoek bent, zit al in jou. Het moet er alleen mogen zijn.

Alles van jou mag er zijn

Dat je het niet alleen hoeft te doen, helpt natuurlijk. Ik begeleid je met vragen, luisterende oren, gedachte- of gevoelskronkels tijdens onze 1-op-1 sessies. Daarnaast geef ik je persoonlijke, op jou afgestemde oefeningen, leeswerk, meditaties, teachings, creatieve opdrachten, overdenkingen of net wat nodig is om jou te begeleiden bij je innerlijke sessies. Die doe je omdat alles waar je naar op zoek bent al in jou zit. Het moet er alleen mogen zijn. Ik help je vanuit feminiene wijsheid, of hekserij, een handje om jouw eigen-wijsheid zichtbaar, voelbaar en concreet te maken. Zoals mijn team, mijn teachers, mijn heksenvriendinnen, reguliere 😉 vriendinnen, familie, m’n man en zelfs m’n hond dat bij mij hebben gedaan en doen.

Dit is wie ik in wezen ben

En dan kom je op dat punt dat alle weerstand wegvalt, dat alle vragen en twijfels over jezelf door jezelf beantwoord zijn zodat je voelt: ja. Dit. Dit is mijn kern. Dit is wie ik in wezen ben. Dit is wat ik wil. Dit is mijn oer eigen-wijsheid vanuit waar ik mezelf in de wereld ga zetten. 

Nou, dan wordt het leven pas écht magisch en gaaf.

Doe mee!

Vanaf juli gaan de deuren van mijn 1-op-1 traject open. Ik heb plek voor maximaal 3 deelnemers per maand omdat ik ook echt bij jouw proces aanwezig wil zijn; alles van jou mag er zijn. Plan een Vraag me vrij sessie in als je vrijblijvend wil kennismaken en kijken of dit is wat je zoekt. Doe mee aan een gratis Simpele Sharing Circle als je eerst eens wil zien, horen, voelen wie ik eigenlijk ben. Je bent van harte welkom!

Is het tijd voor jouw eigen-wijsheid?

link met me:

Dagelijks plaats ik interessante content op LinkedIn. Stuur me dus vooral een connectieverzoek. Vind ik leuk!

Rachel Felix

Vragen? Ik hoor ze graag!
    Email

    rachel[at]rachelfelix.nl

    Of schrijf je in voor de Wachtlijst: Verse Heksen Community

    Naar aanleiding van mijn boek en podcast (volop in de maak), beheer ik ook de Verse Heksen (die iets in gang willen zetten) Community. Je wordt gratis lid. Schrijf je in voor de wachtlijst!

    8 + 13 =