Artikelen

Op deze pagina lees je mijn artikelen over schrijven als vak, het ondernemende schrijverschap, schrijven in loondienst, de misvattingen binnen de schrijversbranche en wat wij zelf als schrijvers kunnen doen om op waarde geschat te worden. Zodat wij met onze woorden de wereld voor onze klanten kunnen gaan veroveren & verbeteren. Laat je inspireren!

Hoe Ik Als Schrijver Niet Gewaardeerd Werd

De onzekerheid van het ondernemende schrijverschap, het enthousiasme dat sterft door stress, het anders willen maar niet weten hoe zijn mij als voormalig schrijver helaas niet vreemd. In dit artikel doe ik een stap terug; ik deel hoe ikzelf niet gewaardeerd werd als schrijver, wat ik daaraan deed en hoe ik tot de volgende stap besloot.

Acht Redenen Waarom Jij Jezelf Als Schrijver Niet Op Waarde Schat

Te veel schrijvers schatten zichzelf niet op waarde. Dit benadeelt het eindresultaat voor iedereen: jij ontvangt minder waardering in de vorm van erkenning en geld terwijl je klant niet het eindresultaat krijgt dat hij zou krijgen wanneer jij wel vanuit je (t)ex(t)pertrol kan bijdragen. In dit artikel duik ik in de oorzaken & oplossingen van dit fenomeen.

Samen ten Strijde voor een Schrijversrevolutie

Schrijvers en schrijven worden te vaak ondergewaardeerd door (potentiële) klanten, maar veel meer nog door schrijvers zelf. Hierdoor blijven we hangen in samenwerkingen die geen voldoening geven, opdrachten die niet uitdagend zijn of we blijven – soms jarenlang – ploeterend en pleasend van deadline naar deadline hollen. Waarom? En wat kunnen we hier zelf aan doen? In dit uitgebreide artikel lees en leer je er alles over.

Is er sprake van Onderwaardering in Onze Tekstbranche? 

Omdat ik wilde weten wat andere schrijvers van een schrijversrevolutie vinden deed ik een klein onderzoek. Ik vroeg verschillende schrijvers hoe zij denken over onderwaardering binnen ons vakgebied: vinden zij dat schrijvers en het vak schrijven ondergewaardeerd worden door anderen en/of door onszelf? Zo ja, waar merken zij dat aan? Wat moet er volgens hen gebeuren om hier verandering in aan te brengen? In dit artikel deel ik de antwoorden, inzichten en tips met je. 

We hebben als schrijvers een verantwoordelijkheid. Want wij kunnen door de kracht van onze woorden anderen bijstaan in het veroveren & verbeteren van de wereld.

Reviews

“Wat heb ik de afgelopen tijd veel van Rachel geleerd. In het verleden kreeg ik geen zinnige zin op papier. Ik was onzeker over mijn eigen schrijven. Dankzij het 1-op-1 traject kreeg ik mijn missie, visie, verhaal en expertise scherp tijdens de start van mijn bedrijf. Ook kreeg ik handige tips om mijn onzekerheid los te laten. En ben ik op een andere manier naar teksten gaan kijken waardoor ik creatief durf te zijn in de teksten die ik nu onder andere schrijf voor Moderne Hippies. Het was een leerzaam en bovenal plezierig traject. Wekelijks deelde Rachel huiswerk in de vorm van theorie en opdrachten. Dit was erg nuttig, want de geleerde theorie mocht ik gelijk toepassen in opdrachten, waarna we het 1-op-1 bespraken. Alle theorie met betrekking tot het creëren van een duurzame contentstrategie kwam aan bod. Aan het eind van het traject had ik alle content voor mijn website geschreven en een goede aanzet gemaakt voor mijn contentkalender. Kortom ik was klaar om mijn expertstatus te claimen en dit wereldkundig te maken. Ik ben Rachel dankbaar voor de kennis en het vertrouwen dat ze me heeft gegeven de afgelopen maanden. Na afronding van het traject volgde al snel mijn eerste grote opdracht en sindsdien blijft het doorstromen.

Als je op zoek bent naar iemand die veel kennis heeft van het verwoorden van verhalen en iemand die bereid is om haar jarenlange kennis en ervaring te delen, om jou te laten groeien in jouw profilering en schrijfvaardigheden dan ben je bij Rachel aan het juiste adres.”

Jantine Reijlink

Digital Stories

“Ik raad een samenwerking met Rachel aan wanneer je op zoek bent naar iemand die je helpt de expertstatus van je organisatie te claimen. Vanuit een duidelijk visie en strategie waarbij je niet blijft hangen in wollige documenten en presentaties. Maar concreet invulling aan deze ambitie geeft.

In ons contact gaf Rachel altijd duidelijk aan wat ik mocht verwachten. Ook is ze een fijne gesprekspartner en durft ze kritische vragen te stellen. Open, eerlijk en direct.”

Vincent Verhelst

Algemeen Directeur Bartosz (interim opdrachtgever)

“Wat ik fijn vind aan onze samenwerking is dat Rachel in staat is om goed te luisteren. Daarbij stelt zij heel prikkelende vragen die je weer kritisch naar je eigen kennen en kunnen laten kijken: is het zo bijzonder wat je doet? Waarom dan? Dat geeft mij het gevoel dat ik ook bij mijn klanten zoek: zonder schuring geen glans! En dat past dan weer heel erg bij de cultuur van ons bedrijf. 

Ik raad een samenwerking met Rachel aan wanneer je iets te vertellen hebt. Als je bovendien met haar mee kunt bewegen naar versimpeling dan kun je erg mooie resultaten bereiken.”

Jack van Gils

Managing Partner tBureau (interim opdrachtgever)