Anderen over ons

Wij willen dat jij als schrijver gelukkig & succesvol kunt zijn op jouw eigen, unieke voorwaarden. Sinds 2020 bundelen wij daarvoor onze krachten. Daarin zijn we niet druk met hoe het allemaal hoort en hoe fantastisch wijzelf wel niet zijn. Jouw succes als schrijver, schrijfcoach of ander soort tekstprofessional staat voor ons voorop. Dit is wat onze deelnemers daarover zeggen: 

‘Ik had direct een heel prettig gevoel bij Rachel, maar ik had niet verwacht dat ze me zoveel zelfinzicht zou geven. Door veel door te vragen in de 1-op1-sessies wist ze me richting allerlei aha-momenten te sturen. En de interacties in de Facebookgroep waren minstens zo nuttig. Het waren acht bijzonder intensieve weken. Ik heb meer dan eens met mijn ziel onder mijn arm door de polder gesjokt om het allemaal een plekje te geven. Maar de inzichten en kennis die ik dankzij dit traject heb zijn onbetaalbaar.’

Irene van der Linden

Dank voor de afgelopen weken. Dank voor de inzichten, je geduld en de aansporingen. Dit had ik echt nodig om de volgende stap te kunnen zetten. Het was fijn om te leren wat ik waard ben en welke waarde daaraan mag hangen.

Ity van Dusschoten

‘Super leerrijk. Niks op de vlakte, gelijk het diepe in! Rachel zet je met haar rake vragen aan het denken. Niet enkel over je schrijversbusiness, maar ook over jezelf. Want het een hangt natuurlijk samen met het ander. Zo krijg je inzicht na inzicht. Dank je wel Rachel! Voor alles wat je me hebt geleerd en alle inzichten die je mij hebt gegeven. Voor je geloof in mij, je steun en aanmoediging.’

Reitske Bosschem

‘Rachel is aandachtig, meebewegend, een goede luisteraar, inhoudelijk sterk vanuit eigen ervaring (een pluspunt), openhartig en heeft oog voor het proces. Ik heb geleerd dat ik mijn eigen inzichten, visie en intuïtie over mijn manier van ondernemen mag en kan volgen. Rachel, de andere schrijvers en het inhoudelijke aanbod in de leeromgeving hebben me bevestigd en gevoed in mijn eigen wijsheid. Ik weet nu hoe ik mezelf op waarde kan schatten. En ik heb praktische kennis tot mijn beschikking om op terug te vallen ’

Isa Bais

Ik had het gevoel had dat het allemaal wel wat georganiseerder en strakker kon. Ik merkte dat ik onzeker werd als klanten heel stellig waren, omdat ik dacht ook niet precies te weten wat ik nou allemaal aan het doen was. Ik wilde meer zekerheid en meer structuur. Dat heb ik allemaal gekregen. Rachel is een leuk mens, professioneel en vol met kennis; dat straalt ze uit. Bedankt voor deze mooie ervaring! Ik ben heel blij dat ik heb besloten om mee te doen.’

Joyce van Vugt

‘In dit traject heb ik meer geleerd dan dat ik ooit zelf had kunnen ontdekken. Je weet als schrijver wel hoe je goed moet schrijven, maar er komt zoveel meer kijken bij het ondernemen. En die dingen leer je eigenlijk nergens. Dus elke schrijver die een flinke sprong vooruit wil maken met zijn/haar bedrijf raad ik dit traject zeker aan. De inhoud is ijzersterk. Het belicht alle kanten van het ondernemen, van inhoud tot administratie en schaalbaarheid. Het is daarmee erg compleet. Daarnaast is het ook super praktisch en kun je met veel dingen meteen aan de slag.’

Jeanine van Brummen

‘Ik vond het heel spannend om zoveel geld te investeren, maar vond het elke cent waard. Het Textpert Traject is absoluut niet duur, als je ziet wat je ervoor krijgt. Ik leerde dat ik beter ben dan ik dacht, meer waard ben dan ik dacht. Daarnaast veel geleerd over gestructureerd werken, volgens vaste stappen en dat geeft zoveel rust. Ook geleerd wat voor soort schrijver ik ben en wat voor klanten en diensten daarbij passen. Bovendien ook nog geleerd hoe ik mijn bedrijf kan laten groeien, wat echt een heerlijk idee is! Ik ben zo ontzettend blij dat ik meegedaan heb! Dankjewel voor alles Rachel!’

Emma Clark

‘Rachel geeft me heel veel wijsheid gegeven en laten nadenken over mezelf als schrijver en over mijn bedrijf. Ik leerde inzien dat schrijven een vak is waarvoor betaald mag worden. Dat freelancen niet betekent ‘zoveel mogelijk klanten verzamelen’, maar ook juist grote opdrachten weten te krijgen. Ook leerde ik realistisch prijzen inschatten én dat overbrengen in een offerte. Ik weet nu ook hoe ik weerstand van klanten kan aanpakken en hoe ik als professioneel gesprekspartner mee kan denken.’

Sanne Hillemans

‘Ik heb geleerd dat mijn bedrijf (en ik dus zelf ook) het waard is om in te investeren en serieus aan te werken. Door te bestuderen hoe je eigenlijk werkt en te kijken waar het beter kan heb ik beter in beeld wat ik eigenlijk doe en kan en wat dat waard is. Ook weet ik nu beter wat voor opdrachten ik het liefst wil doen en durf ik dat ook hardop te zeggen. Door te focussen op mijn missie ontstaat de ruimte om me te verdiepen in dat gebied en me zo te gaan profileren. Ik voel me ook meer onderdeel van een vakgebied nu: ondernemende schrijvers.’

Linda Schief

‘Ik heb enorm veel gehad aan deze acht intensieve weken. Ik wil nog zoveel dingen aanpassen n.a.v. de kennis die ik heb opgedaan. Daar ben ik de komende maanden nog wel even zoet mee, onwijs leuk! Doordat je met een klein clubje bent is er voldoende aandacht voor iedereen. Er was een fijne, veilige sfeer waarin je kon zeggen wat je wilde. Rachel weet veel, deelt veel en geeft je het vertrouwen en de veilige omgeving waarin je aan de slag kunt met je bedrijf.’

Pleun Kicken

‘Ik heb mezelf meer op waarde leren schatten. Ik wil werken met mensen die het belang zien van goede teksten en die dus ook niet voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. Daarnaast heb ik geleerd om beter te plannen en de baas te worden over mijn eigen agenda, in plaats van me te laten leiden door klanten. Waar ik ook veel aan heb (gehad) zijn de modules over briefing/debriefing en offertes opstellen. Eyeopeners hoe dit duidelijker kan én hoeveel geld ik eigenlijk laat liggen iedere maand. Stom!’

Manon van Dijk

‘Ik zou het andere schrijvers zeker aanraden om mee te doen! De inzichten die ik heb verkregen om mijn dienstverlening professioneler en efficiënter te maken, zijn goud waard. Dat wens ik iedereen toe.’

Marianne van der Kooy

Om fulltime voor mezelf te beginnen was stap 1. Maar om mijn eigen bedrijf goed in te richten; dat was wel even iets anders. En toen was daar Rachel. Ze heeft een flinke dosis ervaring, spiegelt je goed en is bovenal erg toegankelijk. Met het Texpert-traject heb ik beter inzicht gekregen in de bedrijfsprocessen die komen kijken bij een eigen onderneming en hoe ik als schrijver hier goed op kan inspelen. Zelfs weken na het volgen van de cursus grijp ik regelmatig terug op de waardevolle content. En ook mooi: ik heb een fijne groep ‘collega’s’ erbij gekregen, omdat we in de Community van Ondernemende Schrijvers nog veel contact met elkaar houden.’

Elmke Hendrix

‘Rachel drukt niemand in een bepaalde hoek, maar laat ons zelf uitvinden hoe we het willen hebben en wie we als schrijver willen zijn. Vervolgens maakt ze je op een fijne manier vertrouwd met alle tools die we daarvoor kunnen gebruiken Ook is Rachel goed bereikbaar en je voelt aan alles dat ze ons écht vooruit wil helpen. Ik heb hierdoor beter leren inzien dat het echt onnodig is dat ik mezelf steeds klein hou, omdat ik echt veel waarde lever. En ik heb mezelf beter leren ‘verkopen’. De module over offertes en de sessie met de salesgesprekken, vond ik daarin erg sterk.’

Annelies Ludwig-Kaan

‘Rachel is heel professioneel met haar werk bezig en het training staat als een huis. Haar professionaliteit qua inhoud en structuur straalt ook door naar ons als cursisten. Rachel houdt de kwaliteit van de cursisten ook hoog door selectief te zijn in wie zij toelaat. Rachel, je bent een kanjer! Je hebt niet alleen heel veel kennis van het schrijversvak, je beschikt ook over mensenkennis. Je bent heel betrokken en geïnteresseerd, kortom ik had me geen betere Business Mentor kunnen wensen!’

Daniëlle Zijlstra

‘Het traject heeft me meer gebracht dan ik van te voren had verwacht. Ik had niet verwacht dat het me zoveel inzicht zou geven. Waaronder het besef dat ik echt een zelfstandig ondernemer ben en dat ikzelf mijn eigen werkwijze e.d. bepaal. De groepssessies zijn een echte meerwaarde in dit traject. Ze bleken me veel steun te geven. Had ik het Textpert Traject maar eerder gedaan, dan had ik vast meer opdrachten binnengesleept.’

Joke de Boer

Ik zou wel een boek vol kunnen schrijven met wijze lessen die ik van Rachel en de andere tekstschrijvers heb geleerd. Want hartstikke leuk, alles zelluf doen. Maar ik wist ook wel dat de goudeerlijke mening en een subtiele schop onder mijn kont van een buitenstaander precies waren wat ik nodig had. Zo kwam ik bij het Textpert-traject van Rachel uit. Ik moest even slikken vanwege de investering die erin ging zitten, maar wat bén ik blij dat ik mezelf die investering heb gegund. Elke cent meer dan waard!’

Romy Veul

In haar blog 8 weken coaching voor tekstschrijvers

‘Ik ben een stuk zelfverzekerder geworden over wat ik kan en hoe ik dat kan uiten naar de buitenwereld. Het in gesprek gaan met Rachel en de andere schrijvers om je eigen struggles te bespreken werkt goed. Vaak zit het antwoord al in je, maar heb je iemand nodig om dat antwoord eruit te trekken. Rachel geeft goede tips en stelt kritische vragen. Ze weet hoe de schrijverswereld in elkaar steekt en hoe ze dat kan overbrengen op een ander.’

Lars Meijer

Ik voelde dat ik meer in mijn mars had, maar zoals ik bij de start mijn bedrijf had ingericht lukte het niet om het maximale uit mezelf en mijn onderneming te halen. Ik wilde mijn bedrijf niet alleen draaiende houden maar ook echt laten groeien. Ik heb tijdens mijn samenwerking met Rachel zoveel geleerd dat het lastig is om dat samen te vatten. Over het algemeen heb ik geleerd hoe ik niet alleen een schrijver moet zijn maar vooral ook een ondernemer. Ik heb een beter idee van welke kant ik op wil en hoe ik daar kom. Ik weet nu hoe ik moet groeien en welke waarde mijn werk heeft voor een klant.’

Brechtje van Dam

‘Ik zag eerder niet hoe goed geld verdienen met iets dat je graag doet mogelijk is. Ik deed heel veel gratis voor mijn klanten, zo bleek. Want veel stappen die ik onbewust nam, haalden mijn offertes niet. Een vaste workflow, een vast aanbod en templates besparen me nu zoveel tijd. En ze leveren me ook meer geld op. Het traject leerde me dat dat gewoon kan, dat er niks mis mee is. Integendeel, het is gewoon slim en vanzelfsprekend.’

Katrien Sterckx

‘Rachel is een hele fijne coach! De 1-op-1 sessies waren erg fijn. In drie gesprekken ging ik van een ‘schrijver voor iedereen zonder focus’ naar een ‘schrijver voor een specifieke doelgroep met een gedetailleerd plan van aanpak’. Hoe tof is dat? Met haar kennis en enthousiasme maakt Rachel het Texpert Traject ontzettend waardevol!’

Gerline Schouten

‘In het Textpert Traject heb ik zoveel geleerd. Praktische zaken, zoals het opstellen van een offerte, maar ook profilering, wie ben ik, wie is mijn ideale klant etc. De sfeer was open, toegankelijk en respectvol. We hadden een fijne club mensen, waardoor het makkelijk was om alle shit en onzekerheden op tafel te gooien. Een dikke dankjewel Rachel! Ik heb zoveel zin in de volgende stappen!’

Mirjam van Elst

‘Ik kwam watertrappelend binnen en ga met vlinderslag de deur uit. Meer zekerheid, meer trots, meer bevestiging, meer (vakinhoudelijke) kennis en meer inspiratie heeft het me opgeleverd. Ik heb geleerd dat ik mag staan voor mijn waarde als tekstschrijver. Ik mag trots zijn op wat ik heb bereikt en daar mag ik voor betaald worden. Verder heb ik geleerd dat een goede briefing en debriefing essentieel zijn en hoe ik een uitgebreide offerte opstel. Nooit geweten. Bovendien heb ik samen met Rachel een nieuwe doelgroep ontdekt die nota bene al jaren voor mijn neus stond.’

Sanna Kok

‘Rachel maakt het schrijversvak nog leuker dan dat het al is. Ze heeft veel ervaring en deelt dit graag. Het traject was heel leerzaam en verhelderend.’

Carin Heutinck

‘Ik heb geleerd om mijn workflow efficiënter te maken. Ik heb geleerd wat voor type schrijver ik ben. Mijn eigen methode is mijn kracht. Ik heb geleerd om mezelf te pitchen. Ik heb mijn hersenen gekraakt over mijn klantbelofte en waarom ik doe wat ik doe. Blijkt dat ik dit feilloos voor anderen kan zien en omschrijven, maar het voor mezelf nog knap lastig is. Ik heb geleerd om een goede en volledige offerte op te stellen. Ik heb geleerd om met lastige vragen van klanten om te gaan. Hoe je stevig blijft staan in een stroef lopend sales gesprek. En te durven vragen wat ik waard ben. Door de hulp van Rachel heb ik goedkeuring gekregen op mijn hoogste offerte tot nu toe.’

Nanda van Aalst

Al deze enthousiaste, ambitieuze en professionele textperts ontmoet je binnen onze Community van Ondernemende Schrijvers. Hierin delen we vrijwel dagelijks struggles, successen, vragen, klantcases en complimenten. Maandelijks is er een Textpertsessie over steeds een ander vakinhoudelijk of business onderwerp. Deelname aan onze Community is gratis en we zoeken nog collega’s.

Ontvang Tips & Tricks

Voor het professionaliseren van jouw schrijfbusiness. En krijg mijn Handleiding Workflow gratis toegestuurd.

Gelukt! We gaan samen werken aan een gezond en winstgevend schrijfbedrijf voor jou.