Aandacht voor tekst en context

In mijn trainingen en trajecten leer je een tekst van A tot Z opbouwen. Maar daar blijft het niet bij. Want mooie woorden zijn niks zonder sterke inhoud. En nog minder zonder oog voor je lezer. Dus kijken we ook altijd naar het verhaal achter de letters, verdiepen we ons in jouw expertise, je aanbod, je visie, je doelgroep en wat nu eigenlijk je boodschap is. Alles wat nodig is om jouw teksten en jouw bedrijf te laten werken binnen de context waarin ze gaan bestaan, komt in mijn trainingen en trajecten aan bod.

Expert traject: profilering als de expert die je bent

Ik werk al meer dan tien jaar samen met CEO’s, ondernemers, (marketing- & communicatie-) managers, afdelingshoofden, coaches en thought leaders aan het verhelderen, verwoorden en verspreiden van hun verhaal, visie, werkwijze en expertise. Zodat zij vanuit die helderheid hun rol als expert steviger kunnen neerzetten. Datzelfde doe ik met jou binnen mijn Expert Traject.

Textpert Traject: van schrijver naar textpert

Met veel plezier help ik aanstormende en ambitieuze tekstschrijvers binnen mijn Textpert Traject verder in ons geweldige vak: het schrijvende ondernemerschap. Want kunnen schrijven is één. Die vaardigheid slim inzetten als ondernemer, is een tweede. Via mijn trainingen, workshops, coaching, stages of samenwerkingen zetten al vele schrijvers succesvol de stap naar zelfstandigheid. Anderen hielp ik om hun al lopende schrijfbusiness te professionaliseren. Ben jij de volgende slimme schrijver met wie ik mag gaan samenwerken?

Groeisessie

Is een traject op dit moment niks voor jou? Misschien past een groeisessie bij je vraag? Tijdens zo’n sessie brainstormen we to-the-point en gericht op jouw expertise, marketing-, ondernemers- en schrijfstruggles. We onderzoeken hoe jij jouw unieke waarde als expert of textpert beter kunt verwoorden en benutten binnen je profilering en bedrijfsvoering. Met jouw input en mijn frisse ideeën, enthousiasme en een kritisch oog tillen we jouw onderneming in sneltreinvaart naar de volgende stap.

Online Schrijfcursussen

Iedereen kan beter leren schrijven dan dat hij nu doet; korter, bondiger, meer gevarieerd of juist beter gestructureerd. Maar voor sommigen gaat dat niet vanzelf. In mijn online schrijfcursussen geef ik je daarom inzicht in waar je tijdens het schrijven aan wilt denken en in wat je los kunt laten. Zo wordt schrijven ook voor jou een makkelijke en zelfs leuke bezigheid. Mijn online schrijfcursussen zijn eenvoudig op je mobiel, tablet of laptop te volgen. Daardoor werk jij lekker thuis op de bank of onderweg in de trein aan je schrijfskills; zo simpel kan schrijven zijn!

‘Schrijven is eenvoudig, je moet alles afhakken wat er niet bijhoort.’ – Gerard Reve

Reviews

“Wat heb ik de afgelopen tijd veel van Rachel geleerd. In het verleden kreeg ik geen zinnige zin op papier. Ik was onzeker over mijn eigen schrijven. Dankzij het 1-op-1 traject kreeg ik mijn missie, visie, verhaal en expertise scherp tijdens de start van mijn bedrijf. Ook kreeg ik handige tips om mijn onzekerheid los te laten. En ben ik op een andere manier naar teksten gaan kijken waardoor ik creatief durf te zijn in de teksten die ik nu onder andere schrijf voor Moderne Hippies. Het was een leerzaam en bovenal plezierig traject. Wekelijks deelde Rachel huiswerk in de vorm van theorie en opdrachten. Dit was erg nuttig, want de geleerde theorie mocht ik gelijk toepassen in opdrachten, waarna we het 1-op-1 bespraken. Alle theorie met betrekking tot het creëren van een duurzame contentstrategie kwam aan bod. Aan het eind van het traject had ik alle content voor mijn website geschreven en een goede aanzet gemaakt voor mijn contentkalender. Kortom ik was klaar om mijn expertstatus te claimen en dit wereldkundig te maken. Ik ben Rachel dankbaar voor de kennis en het vertrouwen dat ze me heeft gegeven de afgelopen maanden. Na afronding van het traject volgde al snel mijn eerste grote opdracht en sindsdien blijft het doorstromen.

Als je op zoek bent naar iemand die veel kennis heeft van het verwoorden van verhalen en iemand die bereid is om haar jarenlange kennis en ervaring te delen, om jou te laten groeien in jouw profilering en schrijfvaardigheden dan ben je bij Rachel aan het juiste adres.”

Jantine Reijlink

Digital Stories

“Ik raad een samenwerking met Rachel aan wanneer je op zoek bent naar iemand die je helpt de expertstatus van je organisatie te claimen. Vanuit een duidelijk visie en strategie waarbij je niet blijft hangen in wollige documenten en presentaties. Maar concreet invulling aan deze ambitie geeft.

In ons contact gaf Rachel altijd duidelijk aan wat ik mocht verwachten. Ook is ze een fijne gesprekspartner en durft ze kritische vragen te stellen. Open, eerlijk en direct.”

Vincent Verhelst

Algemeen Directeur Bartosz (interim opdrachtgever)

“Wat ik fijn vind aan onze samenwerking is dat Rachel in staat is om goed te luisteren. Daarbij stelt zij heel prikkelende vragen die je weer kritisch naar je eigen kennen en kunnen laten kijken: is het zo bijzonder wat je doet? Waarom dan? Dat geeft mij het gevoel dat ik ook bij mijn klanten zoek: zonder schuring geen glans! En dat past dan weer heel erg bij de cultuur van ons bedrijf.

Ik raad een samenwerking met Rachel aan wanneer je iets te vertellen hebt. Als je bovendien met haar mee kunt bewegen naar versimpeling dan kun je erg mooie resultaten bereiken.”

Jack van Gils

Managing Partner tBureau (interim opdrachtgever)